20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăVacanţe "exotice" de Paşte cu 500 de euro

Vacanţe “exotice” de Paşte cu 500 de euro

Dacă vrei să petreci zilele de Paşte în străinătate, cu un buget mediu, ofertele agenţiilor de turism din România pot fi considerate, în general, lipsite de imaginaţie: Bulgaria, Turcia, Grecia. Există însă destinaţii relativ ieftine, mai puţin cunoscute la noi, şi care pot fi vizitate pe cont propriu.

Pentru a afla ce poţi face cu un buget de maximum 500-600 de euro am stat de vorbă atât cu blogeri specializaţi în travel, cât şi cu reprezentanţii unor agenţii de turism.

Cezar Dumitru, care deţine blogul ImperatorTravel.ro spune că anul acesta ar alege Libanul ca destinaţie pentru vacanţa de Paşte, deoarece “este o ţară foarte frumoasă şi acolo există o comunitate creştin-maronită”. Cezar crede că s-ar putea încadra în suma fixată pentru o perioadă de 4, 5 zile. “Momentan, avionul este în jur de 300 euro. În curând va scădea costul, fiindcă intră pe piaţă lowcost-ul Pegasus – poate fi ales traseul către Beirut, cu escală la Istambul, ale cărui costuri vor fi în jur de 200 euro”. Blogerul spune că pentru vacanţa de Paşte preferă destinaţiile cu zone minoritar creştine, „care au cunoscut creştinismul originar şi unde tradiţiile par să vină direct şi nefiltrat din vremurile biblice”.

Alte destinaţii de Paşte recomandate de Cezar ar fi:

Ohrid, din Macedonia – cel mai rentabil transport este maşina personală, iar cazarea la particulari costă în jur de 20, 30 euro/noapte, potrivit lui Cezar.

Kiev, Ucraina, la Pecharska Lavra – unde, „chiar de ar fi să mergeţi până la Kiev doar pentru asta, tot merită! E greu să transmit senzaţia pe care ţi-o dă un astfel de loc. Are o forţă magică”, îşi aminteşte Cezar, care recomandă alegerea trenului ca mijloc de transport (biletul costă în jur de 100 euro) şi cazare în apartamente, costul închirierii fiind de aproximativ 50 euro/zi.

Pentru cei care nu sunt interesaţi de destinaţii religioase, Cezar Dumitru recomandă:

Zona Napoli – Napoli, Pompei, Capri, Coasta Amalfitană. Se ajunge cu avion low cost (în jur de 150 euro biletul).

Coasta Montenegrina, din Muntenegru. Se poate ajunge cu maşina, iar cazarea costă 20 – 50 euro la particular.

Marrakech, Maroc. Costul biletului de avion dus-întors poate fi redus la 150 – 175 euro folosind combinaţia Wizzair până la Milano-Bergamo şi apoi Ryanair.

Roxana Farca de la blogul LumeaMare recomandă:

Croaţia, la farurile din Marea Adriatică. Un apartament de 4 persoane dintr-un far costă în jur de 120 euro/noapte.

„Pentru câteva zile veţi fi acolo precum Micul Prinţ sau Robinson Crusoe. Va trebui să vă luaţi provizii sau să aranjaţi să vă fie aduse cu barca, dacă ştiţi că nu vă ajung. Există dezavantajul că veţi face pe drum două zile la dus, două la întors, cu oprire la Belgrad”, spune Roxana.

Comunele din apropierea Romei, incluse în denumirea generală de Castelli Romani. Un bilet low-cost până la Roma este în jur de 100 -150 euro, iar costurile cazării între 30 şi 70 euro/noapte în Frascati, potrivit Roxanei.

Triunghiul „magic”: Bulgaria, Turcia, Grecia

Agenţiile de turism promovează în principal ofertele de Paşte pentru Bulgaria, Grecia, Turcia şi România. Dintre cele şase agenţii cărora le-am cerut alte idei de vacanţă, care să se încadreze într-un buget de maximum 600 de euro, au răspuns doar două. Am reţinut doar oferta „Paralela 45″ pentru Mallorca: 540 euro pentru 6 nopţi de cazare la 3 stele şi transport cu avionul inclus, precum şi cele ale „Aristocrat Travel”:

Cipru, cu 351 euro pentru 5 nopţi de cazare la 2 stele, transport inclus (fără taxele de aeroport)
Egipt, cu tarife în jur de 550 euro pentru 7 nopţi de cazare cu masa si transportul incluse (fără taxe aeroport).

„Cea mai frumoasă vacanţă este în România”

În ultimii doi ani, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism promovează programul „Vacanţă în ţara mea”. „Cred cu tărie în potenţialul turistic pe care ţara noastră îl oferă. Pentru mine, cea mai frumoasă vacanţă de Paşte este întotdeauna în România, în special în Transilvania şi Bucovina, acolo unde pot retrăi tradiţii puternice, nealterate, aspecte care readuc România în topul alegerilor mele ca turist”, susţine Ioana Dobrescu, secretar general al ANAT.

Cele mai citite

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...

Klaus Iohannis merge în America unde va primi premiul Distinguished International Leadership Award

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele...

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...
Ultima oră
Pe aceeași temă