20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024

Vacanţă în San Remo

San Remo, renumit pentru plajele minunate şi venerabilul festival de interpretare, este eleganta capitală a Rivierei Italiene. Principalele atracţii sunt vremea caldă, soarele care străluceşte aproape tot anul, portul, centrele spa, cazinoul şi bogăţia de flori.

Situat între mare şi munţi, într-un golf larg, foarte aproape de granita franceză, San Remo devine, vara, una dintre cele mai aglomerate zone ale Italiei. Superba linie de coastă italiană, numită şi Riviera dei Fiori, pentru că pe dealurile din jur se cultivă minunate flori pentru export, atrage turiştii nu doar cu frumuseţea plajelor, ci şi cu multe alte atracţii.

Vechiul centru medieval, numit „La Pigna” (conul de pin), este o adevărată bijuterie arhitectonică. Numele de „La Pigna” i se trage de la faptul că seamănă cu un con, cu clădirile care îmbracă dealul ce urcă spre Piazza Castello. Unele „palazzi” vechi au fost restaurate, iar clădirile vechi, labirintul de straduţe înguste, pietruite şi întreaga atmosferă îţi dau senzaţia că te-ai întors în timp cu câteva secole. Ca să vezi „adevăratul” San Remo, porneşte din gară pe Corso garibaldi şi mergi pe aleile înguste ce pleacă din Piazza Cristofor Columb, treci pe lângă biserica din Piazza Cassini şi mergi pe straduţa ce urcă la Santuario Madonna Della Costa, de unde ai o panoramă a oraşului şi a mării..

Corso degli Inglesi este o stradă pe care se înşiruie vile construite în sec. al XIX-lea, care pe vremuri erau case de vacanţă pentru „crema” familiilor aristocrate din Europa. Astăzi sunt reşedinţe particulare. Bussana Vechia este un sat medieval situat pe dealurile pline de flori din împrejurimile San Remo. Distrus aproape în întregime de un cutremur, în 1877, a fost părăsit de locuitori. Aproape un secol, casele, biserica şi clopotniţa au fost năpădite de buruieni. Prin 1960, artiştii şi meşteşugarii l-au restaurat şi l-au făcut tabără de creaţie.

Piazza Bresca este un scuar cu vedere la mare, care formeaza „inima” orasului modern şi se deschide spre o promenadă care merge paralel cu marea până la fortul Santa Tecla.

Faimosul caznou, construit în stil art-nouveau, este cel mai vechi din Italia. Adevărat punct de reper în oraş, cazinoul oferă, pe lângă jocuri de noroc, un restaurant, night club şi o sală de teatru care găzduieşte celebrul festival anual de muzică San Remo, care anul acesta împlineşte 62 de ani. Dacă vrei să-ţi încerci norocul la masa de joc, plăteşti o taxă de 7,50 euro. Ţinuta este obligatorie la mesele de joc.

Toate aceste locuri frumoase pot fi vizitate prin programele Senior Voyage, care se adresează în special persoanelor peste 55 de ani, dar oricine poate călători prin acest program. Persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc supliment 50 euro/sejur. Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment.

Ofertă sejur San Remo

Grand Hotel de Londres 4*, de la 375 euro, transport avion, transferuri, 7 nopţi cazare, demipensiune, asistenţă turistică. , Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

Cele mai citite

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă