31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn cetățean din Republica Moldova a fost condamnat în România la 11...

Un cetățean din Republica Moldova a fost condamnat în România la 11 ani și jumătate de închisoare

Un cetățean din Republica Moldova, acuzat de comiterea unei crime, a fost condamnat, în România, la 11 ani și jumătate de închisoare, în primă instanță.

Crima s-a comis, prin împușcare, în noaptea de 13 – 14 aprilie 2018, pe raza localităţii Cepari din județul Bistrița Năsăud.

Victima crimei a fost un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 31 de ani.

Inculpatul a fost condamnat la 11 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă