29 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUltraj la graniță: două persoane rănite de focurile de armă ale Poliției...

Ultraj la graniță: două persoane rănite de focurile de armă ale Poliției de Frontieră

Polițiștii au procedat la interceptarea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice și luminoase, însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea mașinii. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbați, care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranți, unul dintre ei lovind în zona capului un lucrător de poliție, cu un obiect contondent.

S-a procedat în consecință la somarea persoanelor prin voce însă nici de această dată acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cei cinci bărbați au fugit înspre pădurea din apropiere pentru a se ascunde, moment în care, pentru reţinerea lor, au fost executate șase focuri de armă pe direcția de deplasare a fugarilor,  în urma cărora  două  persoane au fost rănite.

Imediat s-a declanșat o acțiune la care au participat mai multe echipaje ale poliției de frontieră, reușindu-se la scurt timp găsirea și reținerea celor cinci bărbați în zona împădurită.

A fost acordat primul ajutor celor două persoane rănite, totodată ajungând la fața locului și echipaje ale ambulanței, care i-au transportat pe polițistul de frontieră și pe cei doi bărbați la Spitalul Județean Satu Mare, în stare conștientă și stabilă, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma celor întâmplate, cei cinci bărbați sunt cercetați pentru săvîrșirea infracțiunii de ultraj, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă