17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăTrichet (BCE): O uriaşă incertitudine planează asupra economiei mondiale

Trichet (BCE): O uriaşă incertitudine planează asupra economiei mondiale

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean Claude Trichet, a subliniat joi “uriaşa incertitudine” care planează deasupra economiei mondiale, inclusiv asupra zonei euro, transmite AFP, citat de Agerpres.

“Există un enorm nivel de incertitudine în legătură cu economia mondială şi zona euro”– a declarat Trichet în cadrul unei conferinţe de presă la sediul BCE de la Frankfurt. Trichet a făcut aceste remarci după ce BCE a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei zonei euro, pe fondul turbulenţelor recente de pe pieţele internaţionale.

El a luat de asemenea apărarea cu vehemenţă intervenţiilor făcute de instituţia pe care o conduce pe parcursul crizei, trimiţând mingea în terenul guvernelor europene, îndeosebi către Germania.

“În contextul celei mai grave crize de după al Doilea Război Mondial, am menţinut încrederea în monedă şi în capacitatea de a asigura stabilitatea preţurilor”, a afirmat Trichet, ca răspuns la o întrebare pusă de un ziarist german.

“Am asigurat stabilitatea preţurilor într-un mod impecabil, impecabil, şi chiar aş dori să aud felicitări la adresa unei instituţii care a adus timp de 13 ani stabilitatea preţurilor în Germania, ceea ce este mai bine decât cele trăite de această ţară în ultimii 50 de ani”, a subliniat oficialul francez.

“Independenţa noastră este inflexibilă” – a insistat el, pentru a mai adăuga: ‘Dacă am lansat programul de răscumpărare de obligaţiuni, din raţiuni de politică monetară, este pentru că guvernele nu s-au comportat cum trebuie, pentru că nu s-au supravegheat reciproc aşa cum ar fi trebuit’.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Buzăul va avea echipă în Liga 1 după 15 ani de absență

Gloria Buzău a revenit în elita fotbalului românesc după 15 ani de absență, în urma victoriei obținută pe teren propriu cu scorul de 3-0...

Bodyguardul al lui Drake, rănit într-un schimb de focuri în fața vilei rapperului

Un agent de pază a fost grav rănit într-un schimb de focuri de armă la reședința din Toronto a rapperului canadian Drake, marți dimineață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă