20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024

Toamna promotiilor

Schimbare. Daca in trecut clientul beneficia de prea putine avantaje la achizitionarea unei case, acum dezvoltatorii se intrec in metode de atragere.

Criza i-a determinat pe multi dezvoltatori sa-si regandeasca strategiile de marketing, astfel incat sa reuseasca sa vanda proprietati chiar si in conditii mai vitrege. Mobilier sau masina cadou, discounturi, finantare directa sau, mai nou, pachete adaptate categoriilor profesionale, sunt doar cateva dintre solutiile de criza adoptate de vanzatori.

Oferte cu discount
De la 1 septembrie, proiectul imobiliar Vitan Platinum Towers, dezvoltat de Platinum Group, a dat startul unui program de finantare alternativa, care implica atat Programul "Prima Casa", cat si Banca Romaneasca. Potrivit reprezentantilor companiei, oferta este in asa fel conceputa incat orice client se poate muta intr-un apartament cu doua camere cu 19.900 de euro, Platinum facand un cadou de 15.500 de euro. Concret, pastrand plafonul Programului "Prima Casa", specialistii companiei au estimat ca potentialul client, o familie cu venituri medii, poate obtine un imprumut bancar de 57.000 de euro si ca a economisit deja 19.900 de euro.
"Pentru fiecare dintre apartamentele achizitionate astfel prin Programul "Prima Casa", cumparatorul va beneficia de un discount considerabil din partea dezvoltatorului: 15.000 de euro", spune vicepresedintele Platinum Group, Valentin Tanase. Proiectul Vitan Platinum Towers se construieste in zona Vitan si va cuprinde patru blocuri de 13, 15 si 17 etaje, cu 313 apartamente si 300 locuri de parcare.

Personalizarea, un concept la moda
Dezvoltatorul proiectului Odyseea Residential a lansat, recent, un set de pachete personalizate destinate profesiilor liberale, adresandu-se mai ales avocatilor, juristilor, notarilor, contabililor, arhitectilor sau psihologilor. Avantajul achizitionarii unei locuinte aici, spun reprezentantii companiei, este dat de locatie. Este vorba despre zona Gheorghe Ionescu-Sisesti, arie aflata in proximitatea a 120 de sedii de companii, potentiale partenere de afaceri. Un alt avantaj este cel referitor la solutiile de finantare, care pot acoperi pana la 100% din valoarea casei, si de discounturi. "Fie ca esti avocat, notar sau contabil, in Odyseea Residential, fiecare din aceste categorii poate beneficia de pachete personalizate, adaptate domeniului de activitate si statutului social", precizeaza Cristina Radulescu, PR al complexului rezidential.

Solutia supravietuirii
Dincolo de santierele inchise, lucrarile sistate sau dezvoltatorii care stau cu casele nevandute, exista proiecte rezidentiale cu mare succes. Promovarea si felul in care este conceputa oferta sunt elementele-cheie ale unei afaceri de succes in acest domeniu. Astfel, acei dezvoltatori capabili sa se adapteze actualei situatii din piata nu numai ca vor supravietui, dar vor face chiar si profit.
Sursa: Florin Panaitescu, consultant imobiliar

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă