7.5 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeInvestigații România LiberăStudiu: 75% dintre români sunt stresați la locul de muncă. Topul celor...

Studiu: 75% dintre români sunt stresați la locul de muncă. Topul celor mai solicitante meserii

75% dintre români spun că se simt stresați și suprasolicitați la locul de muncă,iar 80% se plâng de probleme cu somnul, migrene și oboseală, arată un studiu citat de Mediafax. Totodată, oamenii au indicat că profesiile de medic, pilot, pompier și profesor sunt cele mai solicitante locuri de muncă.

"Când se referă la propriile profesii, 75% dintre români se declară stresați şi suprasolicitați din cauza locului de muncă, în timp ce 10% indică un nivel intens al stărilor de stres şi suprasolicitare. Dintre aceştia, majoritatea au meserii precum profesor sau educator şi angajat în domeniul IT sau programator", se arată într-un comunicat al firmei Secom.

Potrivit studiului, aproape 80% dintre persoanele suprasolicitate la locul de muncă prezintă simptome ale afecțiunilor cauzate de stres, majoritatea acuzând oboseală excesivă şi îndelungată (85% persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%).

Totodată, 6 din 10 angajați consideră că stresul şi suprasolicitarea sunt consecințe ale orelor de lucru din afara programului, inclusiv în weekend, ale lipsei de energie, ale proiectelor mari la care lucrează şi ale interacțiunii cu persoane dificile. Doar doi din 10 români consideră că timpul disponibil pentru activitățile de la serviciu este suficient.

În acelaşi timp, peste 50% dintre angajații români declară că se simt obosiți sau epuizați din cauza locului de muncă. Cele mai afectate sunt femeile – 54,5%.

Cele mai solicitante meserii, potrivit studiului, sunt: medic, pilot, pompier şi profesor.

Studiul Secom a fost realizat cu ajutorul firmei de sondaje Ivox în octombrie pe un eşantion reprezentativ de 3.381 de respondenți din mediul urban.

Cele mai citite
00:00:48

VIDEO. Regele Charles vorbește despre schimbările climatice, la COP28

În discursul de deschidere a summitului ONU pe tema climei, regele Marii Britanii a declarat vineri, 1 decembrie, că lumea este "teribil de departe...

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...

Naţionala feminină de fotbal a României, eșec drastic în fața Finlandei

Naţionala feminină de fotbal a României a pierdut fără drept de apel în fața Finlandei, cu scorul de 6-0, la Turku, într-un meci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă