0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInvestigații România LiberăStudiu: 75% dintre români sunt stresați la locul de muncă. Topul celor...

Studiu: 75% dintre români sunt stresați la locul de muncă. Topul celor mai solicitante meserii

75% dintre români spun că se simt stresați și suprasolicitați la locul de muncă,iar 80% se plâng de probleme cu somnul, migrene și oboseală, arată un studiu citat de Mediafax. Totodată, oamenii au indicat că profesiile de medic, pilot, pompier și profesor sunt cele mai solicitante locuri de muncă.

"Când se referă la propriile profesii, 75% dintre români se declară stresați şi suprasolicitați din cauza locului de muncă, în timp ce 10% indică un nivel intens al stărilor de stres şi suprasolicitare. Dintre aceştia, majoritatea au meserii precum profesor sau educator şi angajat în domeniul IT sau programator", se arată într-un comunicat al firmei Secom.

Potrivit studiului, aproape 80% dintre persoanele suprasolicitate la locul de muncă prezintă simptome ale afecțiunilor cauzate de stres, majoritatea acuzând oboseală excesivă şi îndelungată (85% persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%).

Totodată, 6 din 10 angajați consideră că stresul şi suprasolicitarea sunt consecințe ale orelor de lucru din afara programului, inclusiv în weekend, ale lipsei de energie, ale proiectelor mari la care lucrează şi ale interacțiunii cu persoane dificile. Doar doi din 10 români consideră că timpul disponibil pentru activitățile de la serviciu este suficient.

În acelaşi timp, peste 50% dintre angajații români declară că se simt obosiți sau epuizați din cauza locului de muncă. Cele mai afectate sunt femeile – 54,5%.

Cele mai solicitante meserii, potrivit studiului, sunt: medic, pilot, pompier şi profesor.

Studiul Secom a fost realizat cu ajutorul firmei de sondaje Ivox în octombrie pe un eşantion reprezentativ de 3.381 de respondenți din mediul urban.

Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

Lucrul de acasă, tot mai căutat la final de an – studiu

Tot mai mulţi candidaţi români îşi caută, spre final de an, un job remote, care fie să le permită să evite naveta în sezonul...

USR: O nouă ordonanţă de urgenţă prin care premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti

Liderul USR Cătălin Drulă anunţă că joi a apărut o nouă ordonanţă de urgenţă prin care ”premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă...
Ultima oră
Pe aceeași temă