0.7 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInvestigații România LiberăSporturi extreme pentru toate anotimpurile

Sporturi extreme pentru toate anotimpurile

Unul dintre cele mai spectaculoase sporturi ce se pot practica in toate anotimpurile este zborul cu parapanta. In aceasta perioada a anului, amatorii de senzatii tari pot practica acest sport extrem la Vatra Dornei intrucat aici se intalnesc cei mai puternici curenti de aer din Romania si, dupa cateva lectii de zbor, cu putin talent in manuirea parapantei poti sa zbori ore intregi folosindu-te de curenti. Tariful pentru o ora de zbor este de circa 350.000 lei. Cei interesati vor putea afla amanunte de la monitorii de schi de pe partia din Vatra Dornei.
Aventura cu parapanta poate avea loc si la Piatra Craiului. O zi de adrenalina sus, ca pasarile cerului, in Apuseni, ce cuprinde instructaj pentru zbor cu parapanta dubla – pasager + instructor, decolari, zbor, aterizari in zona Ariesului, unde curentii de aer sunt foarte buni, iar terenul permite aterizari nepericuloase.
O locatie mult mai cunoscuta este Poiana Brasov. Inaltimea de 1.799 de metri a varfului Postavarul si conditiile meteo exceptionale o recomanda ca una dintre cele mai frumoase locuri de zbor cu parapanta din tara. Lectiile se desfasoara cu un pilot-instructor autorizat si experimentat, in conditii de siguranta maxima si ofera o experienta fantastica de 15-20 minute de zbor deasupra unui peisaj incantator. Conform specialistilor, zborul in tandem este o alternativa sigura si placuta pentru toti cei ce doresc sa experimenteze emotiile si senzatiile zborului liber fara a parcurge un proces lung de invatare si antrenamente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă