17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăSindicatele din Anglia anunţă o grevă "masivă" miercuri

Sindicatele din Anglia anunţă o grevă “masivă” miercuri

Angajaţii din sectorul public britanic vor organiza, miercuri, o grevă masivă în semn de protest faţă de reducerea pensiilor, informează Mediafax.

Organizatorii speră că două milioane de persoane vor participa la greva naţională care va afecta activitatea spitalelor, a şcolilor, traficul aerian şi serviciile municipale. Peste 1.000 de manifestaţii sunt programate în toată ţara.

“Miercuri vom asista la cea mai mare grevă a acestei generaţii”, a avertizat Brendan Barber, liderul Confederaţiei sindicatelor britanice (TUC).

În cadrul măsurilor de relansare, Guvernul condus de consevatorul David Cameron intenţionează să crească vârsta de pensionare în sectorul public la 66 de ani în 2020.

În plus, Guvernul a redus numărul angajaţilor din sectorul public. Executivul justifică creşterea vârstei de pensionare prin prelungirea speranţei de viaţă şi prin necesitatea restabilirii unui echilibru cu sectorul privat.

Zeci de mii de pasageri ai curselor aeriene ar putea fi afectaţi de greva agenţilor pentru imigraţie ai aeroportului londonez Heathrow.

Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă