19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăŞi jaluzelele de la ferestre pot fi ecologice, reduc consumul de energie...

Şi jaluzelele de la ferestre pot fi ecologice, reduc consumul de energie cu 10%

O casă bine izolată din punct de vedere termic neapărat trebuie să aibă jaluzele exterioare la ferestre, o spun specialiştii germani. Un studiu al ESSO arată că folosirea corectă a rulourilor exterioare poate reduce cu 10% consumul de energie termică. Pe de altă parte, pe timpul verii sistemele de rulouri filtrează razele UV şi previn formarea efectului de seră.

Arhitectul Marian Dragoş, consultant MCA susţine că TermoStorurile au rol şi  de protecţie termică şi reduc consumul de energie, necesară încălzirii locuinţei.

De la reducerea consumului de energie, până la producerea energiei mai este doar un pas. Un  plan ambiţios al producătorului MCA, prezent şi pe piaţa românească este de a realiza în viitor rulouri care să aibă şi funcţia de a produce energie electrică, necesară în gospodărie. Astfel, jaluzelele speciale vor capta energia solară transformând-o în energie electrică, depozitată în baterii şi folosită pentru iluminat sau electrocasnice.

Cum se va face acest lucru? Prin utilizarea unor vopseluri speciale cu celule fotovoltaice şi legarea TermoStorurilor la un sistem electric de depozitare şi distribuţie a energie electrice.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă