10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăSectorul energetic romanesc, tinta afacerilor pentru Siemens

Sectorul energetic romanesc, tinta afacerilor pentru Siemens

Integrarea in UE si alinierea la standardele comunitare vor insemna in continuare foarte multe investitii in sectorul energetic, iar oportunitatile oferite de acest domeniu atrag pe piata romaneasca companii internationale de renume. Prezent la Bucuresti, unde a participat la reuniunea anuala a diviziilor de energie din Europa Centrala si de Est, vicepresedintele companiei Siemens Austria, Georg Antesberger, a declarat ca, din acest punct de vedere, Romania ramane una dintre principalele tinte ale companiei.
“Romania este cea mai mare piata din Sud-Estul Europei si integrarea sa in UE va duce la dezvoltarea si mai accentuata a acestei piete. Suntem prezenti aici de peste 100 de ani si dorim sa ne implicam in continuare in proiecte energetice majore, mai cu seama ca pentru punerea lor in practica Romania va primi, dupa integrare, importante fonduri de la UE”, a precizat Georg Antesberger. Pe langa proiectele de retehnologizare a infrastructurii de distributie a energiei, in special a celei apartinand companiei Transelectrica, Siemens are ca tinta si dezvoltarea unor proiecte care vizeaza construirea de centrale cu turbine pe gaz, avand in vedere ca acestea au cel mai bun coeficient energetic si asigura o foarte buna protectie a mediului. Un astfel de proiect, a carui valoare depaseste 130 milioane euro, este derulat deja de companie in Bucuresti, la CET Bucuresti Vest, unde se construieste un nou grup energetic. Cu toate acestea, nu sunt neglijate nici proiectele pe carbune mai ales ca, luand in calcul preturile tot mai mari ale gazelor, importanta carbunelui va trebui regandita. “Alaturi de partenerii nostri din divizia Siemens Project Ventures suntem interesati sa dezvoltam astfel de proiecte in situatia in care conditiile locale si cele oferite de politica guvernului permit asemenea oportunitati”, a mai precizat Antesberger. Nu in ultimul rand, Siemens este acum interesata si de implicarea in constructia Unitatilor 3 si 4 de la Centrala Nuclearoelectrica de la Cernavoda prin furnizarea, in principal, de echipamente electrice si de automatizari.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă