9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăŞaptesprezece cetăţeni stăini, depistați la frontiera de vest în minivacanța de 1...

Şaptesprezece cetăţeni stăini, depistați la frontiera de vest în minivacanța de 1 decembrie

În data de 29.11.2020, în jurul orei 12.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se îndreptau pe jos, printr-un lan de porumb, spre teritoriul Ungariei.

Cei trei cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 26 şi 35 ani.

În data de 30.11.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 25 ani, conducând o autoutilitară încărcată cu piese auto pe ruta România – Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au verificat amănunţit mijlocul de transport descoperind, ascunse într-o cutie din lemn din compartimentul marfă, trei persoane. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din Vietnam, doi bărbaţi în vârstă de 22, respectiv 38 ani şi un minor în vârstă de 16 ani.

În data de 01.12.2020, acţionând în baza unei informaţii primite, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Curtici au derulat o acţiune în urma căreia au descoperit, ascunse într-o semiremorcă din terminalul de containere, şase persoane. Persoanele în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi au vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani.  

 În aceeaşi zi, la P.T.F. Nădlac II, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul unei autoutilitare, ascunse în compartimentul marfă, cinci cetățeni din Afganistan,  cu vârste cuprinse între 15 şi 23 ani. Autovehiculul era condus de un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materie primă pentru cauciucuri din România pentru o societate din Spania.

În toate cazurile, cetăţenii străini, solicitanţi de azil în România, au susținut că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini și de trafic de migranți pentru șoferii români, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cele mai citite

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...
Ultima oră
Pe aceeași temă