22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomânia, coș de gunoi și placă turnantă pentru deșeurile europene

România, coș de gunoi și placă turnantă pentru deșeurile europene

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța, au efectuat controlul fizic asupra unui container  aflat în Portul Constanța Sud Agigea, încărcat cu deşeuri neconforme.

În data de 21.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța au descoperit un container sosit în Portul Constanţa din Norvegia, încărcat, conform documentelor, cu părți și accesorii auto cu un grad de uzură de 15%. Bunurile erau în greutate de aproximativ 11.000 kilograme şi erau destinate unei firme de pe raza judeţului Suceava, care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală, fiind, în fapt, deşeuri neconforme cu documentele prezentate autorităţii vamale. În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, cât și returnarea containerului încărcat cu deșeuri către țara de origine.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale și import ilegal de deșeuri.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 22.191 de kilograme de deșeuri de alamă(șpan), pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În data de 21.04.2021, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră aflați în serviciu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetățean bulgar în vârstă de 43 de ani.

Semiremorca ansamblului rutier era încărcată cu deșeuri de alamă (șpan) de pe teritoriul Bulgariei și avea ca destinație o societate comercială din Italia.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că pentru întreaga cantitate de deșeuri transportată, însumând 22.191 de kilograme, documentația de notificare pentru circulația transfrontalieră nu era completă.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport sus-menționat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă