15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRefinantari pentru ieftinirea creditelor

Refinantari pentru ieftinirea creditelor

» Interesul pentru refinantari este in crestere, iar marea majoritate a cererilor vizeaza imprumuturile ipotecare/imobiliare.

» In topul celor mai cautate credite de refinantare se afla Flexi Integral, in euro, de la Raiffeisen Bank.

In topul celor mai cautate credite de refinantare, realizat de specialistii de la vreaucredit.ro, pe primul loc se afla Flexi Integral de la Raiffeisen Bank. Statisticile au fost realizate pe un numar de 80.300 de utilizatori unici, in perioada 22 februarie – 23 martie, creditele de refinantare reprezentand 18,66% din totalul cautarilor pe internet. Interesul pentru acest tip de imprumuturi este in crestere si tot mai multe persoane care au obtinut un credit in conditiile valabile in urma cu unu-doi ani se indreapta acum spre refinantare pentru a reduce costurile totale. Procentul de 18,66% din totalul cautarilor pe internet este cu peste 2% mai mare decat rezultatele obtinute cu o luna in urma. Din totalul creditelor de refinantare, cele mai cautate sunt cele ipotecare/imobiliare, care au inregistrat mai mult de jumatate din totalul cautarilor .

Exemplu de calcul
Pentru calculul DAE si rata lunara s-a luat in calcul o cerere de credit pentru echivalentul a 10.000 euro pentru o perioada de 5 ani. Astfel, putem calcula DAE si rata lunara medie pentru fiecare tip de credit folosind aceleasi constante. Atat DAE, cat si rata lunara medie contin si comisioanele aferente creditului.

Obtinerea ratei lunare
Rata lunara medie este obtinuta prin realizarea mediei ratelor lunare pentru intreaga perioada de creditare. Ratele lunare pot fi descrescatoare, in functie de comisioanele care se aplica la sold sau la principal. Rata lunara nu contine comisioanele initiale, care sunt evidentiate prin costul initial.
Putem observa ca ratele lunare sunt aproximativ egale, existand diferente importante la costurile initiale. Pentru creditele ipotecare/imobiliare se adauga si costurile ipotecii, care nu sunt incluse in calculul costului creditului.
Rata lunara contine toate costurile aferente creditului, inclusiv comisioane lunare de administrare sau de asigurare. Valoarea ratei lunare poate varia de la o luna la alta, in functie de tipul comisioanelor. Pot exista situatii cand un credit care are DAE mai mare sa aiba o rata lunara mai mica. Acest lucru se datoreaza modalitatii de aplicare a comisioanelor de administrare, care se pot aplica fie la inceput (si atunci nu mai apar in ratele lunare), fie procentual, pe perioada de derulare a contractului de credit (acestea apar in valoarea ratei lunare).

DE STIUT
» CE ESTE DAE
Dobanda Anuala Efectiva se obtine prin calcularea tuturor costurilor creditului, precum comisioanele de evaluare, administrare, acordare. Rezultatul este estimativ, pentru ca dobanda poate varia in timp.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă