15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăReduceri peste reduceri la tIMOn

Reduceri peste reduceri la tIMOn

Cei care au trecut pragul târgului au putut găsi oferte pentru aproximativ 8000 de locuinţe noi şi vechi din Bucureşti şi din ţară, ­pre­cum şi case de vacanţă din Cipru, Spania, Turcia sau Bulgaria, cu preţuri ­între 390-2000 euro/mp. Şi, cum s-a înce­tă­ţenit ideea că la târgurile imobiliare ­trebuie să găsim reduceri şi oferte ­pro­moţionale, tIMOn nu a făcut excepţie.  „90% dintre expozanţi au venit cu preţuri speciale pe toată perioada târgului şi, ­dintre aceştia, 12 s-au înscris la programul iniţiat de tIMOn, Discount la discount, cu 20 de locuinţe ofertate, suplimentar faţă de preţul lor de la stand, cu discounturi cuprinse între 5 – 20%, valabile doar ­pentru vizitatorii târgului şi doar timp de şapte zile”, ne-a declarat Vlad Vlăsceanu, director tIMOn.
Totodată, organizatorii tIMOn au pus gratuit la dispoziţia vizitatorilor consultanţi imobiliari care să-i ghideze printre ofertele din târg şi care să le propună cea mai bună variantă adaptată nevoilor lor. Majoritatea vizitatorilor care şi-au mani­festat interesul faţă de achiziţia unei locuinţe s-au orientat spre apartamente cu două camere, ne-au declarat expo­zanţii prezenţi la târg.

Preţuri locuinţe
Ofertele prezentate pentru locuinţele cu două camere variau între 60.000 – 170.000 euro în cazul locuinţelor centrale şi de lux. Cea mai ieftină locuinţă de la târg a fost o garsonieră la roşu de 31.000 euro situată în cartierul Haliu din Bragadiru. Cea mai scumpă garsonieră ajungea la 100.000 euro, dar vorbim de o locuinţă foarte spaţioasă, amplasată în centrul Capitalei. Preţurile apartamentelor cu trei camere s-au încadrat între 60.000- 200.000 euro. Oferta de case la curte nu a fost atât de bogată ca cea de apartamente. Preţurile s-au situat între 38.000 euro fără TVA pentru o casă cu suprafaţa de 180 mp, fără teren şi 500.000 euro cu TVA inclus pentru locuinţe mai spaţioase şi finisaje superioare.
Potrivit datelor statistice ale organi­za­to­rilor tIMOn, colectate pe parcursul ­ultimelor ediţii ale târgului, în proporţie de 60%, targetul apartamentelor noi este reprezentat de familii tinere, un alt procent important constituindu-l tinerii care au în plan o căsătorie în viitorul apropiat (25%) sau tinerii care au în plan să se mute din locuinţa în care stau în prezent (15%).

Proiecte noi
Târgurile imobiliare reprezintă un moment bun pentru dezvoltatori să lanseze proiecte noi pe piaţă. Vizitatorii vin pregătiţi să afle ce se mai întâmplă pe piaţa imobiliară, iar ofertele noi sunt întotdeauna atractive, susţin organizatorii târgurilor de profil. Aşadar, dezvoltatorii nu au ratat prilejul şi au venit la tIMOn cu proiecte noi. „Târgul imobiliar este locul unde dezvoltatorii vin în primul rând pentru imagine şi pentru a-şi atrage potenţiali cumpărători. Târgul este locul unde se întâlnesc toate ofertele dezvoltatorilor, se calibrează strategiile de vânzări şi de marketing” susţine Vlad Vlăsceanu, director tIMOn.

Naţiunile Unite Residence
Perfect Deal Invest a anunţat începerea vânzărilor pentru ansamblul rezidenţial Naţiunile Unite Residence, un ansamblu exclusivist de 43 apartamente, dezvoltat în zona centrală a Bucureştiului. Imobilul are 11 niveluri, dintre care două sunt rezervate pentru parcare. Ultimele două etaje sunt retrase, aflându-se aici apartamente de tip penthouse. Ansamblul are pază proprie şi o sală de 40 mp, perfectă pentru amenajare unei săli de fitness. Imobilul se află foarte aproape de Calea Victoriei şi Parcul Izvor. Astfel, zona face ca acest ansamblu să se adreseze persoanelor cu venituri peste mediu. Preţurile locuinţelor pornesc de la 1200 euro/mp şi ajung la 2000 euro/mp, în funcţie de etaj. Locul de parcare se plăteşte separat şi costă 20.000 euro.

Red House 2
Dezvoltatorul Apulum 94 a lansat la tIMOn un nou proiect rezidenţial, Red House 2 cu 23 apartamente, dintre care cel mai ieftin va costa 32.000 euro. Lucrările la acest proiect au început deja, iar dezvoltatorul susţine că în luna noiembrie blocul va fi gata. Imobilul are patru etaje, ultimul fiind retras. Preţurile variază între 900 – 1000 euro/mp la care se mai adaugă şi TVA de 5%. Ansamblul are parcare proprie supraterană.  

Vila Coresi
Tot la tIMOn au început vânzările pentru vila Coresi ce reuneşte şapte duplexuri cu trei şi patru camere în zona Bucureştii Noi, lângă parcul Bazilescu. Investiţia şi proiectul au fost gândite pentru a oferi linişte, intimitate şi un confort similar locuinţelor individuale. Locuinţele de trei camere au o suprafaţă construită de 155 mp şi o grădină englezească de aproape 100 mp, iar cele cu patru camere au 162 mp construiţi şi o curte de 142 mp.  Preţurile încep de la 210.000 euro cu TVA inclus.

Green City
Green City Construct a profitat de organizarea târgului imobilar şi a anunţat începerea vânzărilor pentru cea de-a două fază a proiectului Green City cu discounturi de până la 10.000 euro (TVA inclus), pentru primele 15 case cumpărate, cu avans de până la 90%. Discountul se aplică în condiţiile achitării integrale a casei în termen de trei luni de la semnarea antecontractului.

Cele mai citite

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...
Ultima oră
Pe aceeași temă