10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrivatizarea Avioane Craiova, decisa la Bruxelles

Privatizarea Avioane Craiova, decisa la Bruxelles

Italienii de la Alenia Aeronautica au depus ieri oferta finala, imbunatatita si irevocabila, pentru preluarea pachetului majoritar de 80,9% din actiunile Avioane Craiova SA, insa detaliile financiare vor fi cunoscute abia astazi dupa-amiaza, cand presedintele AVAS, Mircea Ursache, va face cateva declaratii in acest sens. Oferta Alenia vine intr-un moment foarte greu pentru Avioane SA, care este amenintata cu insolventa de catre creditori: Aerochem SRL Bucuresti a cerut falimentul societatii, dar Avioane SA a reusit sa se salveze dupa ce a achitat in ultimul moment datoriile de 60.000 de lei vechi de un an. Pe de alta parte, surse apropiate negocierilor de privatizare spun ca oferta italienilor are clauze referitoare la datoriile istorice ale societatii catre bugetul de stat, in valoare de 5 milioane euro.

 

"Exista in oferta conditii referitoare la datoriile catre stat. In aceste conditii, trebuie discutata la Bruxelles problema acordarii unui ajutor de stat. Trebuie o lege, tehnic, se poate, nu este imposibil. Este o problema de decizie politica. Nu pot sa spun insa ce va face Alenia daca UE ne refuza solicitarea", a precizat fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu, acum consultant al Alenia Aeronautica in problema Avioane Craiova SA.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă