13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPreturi mari, putine unitati deschise

Preturi mari, putine unitati deschise

In perioada minivacantei de Pasti destul de putine unitati de cazare de pe litoralul vor fi pregatite sa-i intampine pe cei care vor dori sa petreaca sarbatorile la malul marii. Chiar si asa, oferta lansata de catre hotelierii ce-si vor deschide portile dupa data de 15 aprilie este destul de piperata, tarifele pe care le vor practica nefiind pentru toate buzunarele.
Pachetele cuprind o gama variata de facilitati create cu scopul atragerii unui numar cat mai mare de vizitatori. La Mangalia un sejur de doua nopti la un hotel de 4 stele variaza intre 3,2 si 6,2 milioane de lei. Cei care vor trece pragul restaurantului vor putea servi atat preparate traditionale de Pasti, cat si specialitati culinare apartinand bucatariei internationale. De pe masa turistilor nu vor lipsi ouale rosii, drobul si friptura de miel la cuptor, mielul umplut, vinul casei etc. In aceeasi unitate pachetul de patru nopti cu pensiune completa poate ajunge insa pana la 12 milioane de lei. Tot la Mangalia, pentru o camera cu doua paturi la un hotel de 3 stele turistii trebuie sa achite pentru 3 nopti de cazare suma de 1,2 milioane de lei. Turistii pot asista la slujba de Inviere ce va fi oficiata pe plaja Mangalia de catre un sobor de preoti din oras. Cei care prefera statiunea Saturn pot imbina utilul cu placutul deoarece conducerea societatii a pregatit mai multe pachete ce contin proceduri balneare.

Sase milioane de lei, un sejur in statiunea Venus

Ofertele valoreaza intre 2,8 si 8,8 milioane de lei, in functie de perioada rezervata tratamentelor balneare. In statiunea Venus pachetul ce contine sase nopti de cazare, cu pensiune completa, costa 6 milioane de lei. Mai mult, turistii au acces gratuit la sala de forta, terenurile de fotbal, tenis si volei ale unitatii. Cei care se vor caza la Neptun pot opta pentru hoteluri de trei stele, unde pentru apartament trebuie sa scoata din buzunare in intervalul 17-26 aprilie 4,7 milioane de lei. In schimb, in intervalul 27 aprilie-2 mai tariful este de 5,2 milioane de lei. Pe durata sejurului turistii se pot delecta jucand table, sah, rummy sau isi pot mentine conditia fizica in sala de gimnastica. De asemenea, se pot bucura de sedintele de masaj total sau partial, care costa intre 250.000 si 350.000 lei. Nu in ultimul rand, le sta la dispozitie sauna hotelului, care poate fi ocupata pentru 30 de minute la pretul de 250.000 lei de persoana. Meniurile vor cuprinde diverse preparate, printre care bors de miel, stufat, tocana din carne de oaie cu marar si tarhon, respectiv cotlet de porc umplut cu creier, caracatita cu sos a la grec, rulou de salau cu sos matelot, escalop de somon cu creveti si piure de spanac, muschi de vita cu mar, piept de pui in crusta de cartofi, evantai de mere calde si multe alte delicatese.

Cazarea de 1 mai in Mamaia, intre 100 si 1.000 RON

Hotelierii de pe litoral se intrec in oferte pentru minivacanta de 1 mai. Pentru un sejur de sase nopti la un hotel de doua stele din statiunea Mamaia o persoana trebuie sa plateasca 234 RON, daca opteaza numai pentru mic dejun, sau 570 RON, pentru trei mese pe zi. Tot pentru un hotel de doua stele, dar de data aceasta in camere modernizate de curand tariful creste substantial, ajungand, pentru exemplele de mai sus, la 335, respectiv 671 RON. Cazarea se face in camere duble, dotate cu minibar, grup sanitar propriu cu dus, ferestre din tamplarie PVC cu geam termopan, mobilier nou, televizor si minibar.
Pentru cei care prefera sejururi mai scurte, dar la un hotel de trei stele statiunea Mamaia pune la dispozitie vacante de 1 mai la numai 270 RON de persoana, inclusiv micul dejun. Pentru a beneficia de oferta cazarea trebuie sa se efectueze intre 28 si 30 aprilie, sejurul minim fiind de trei nopti. Camerele sunt duble si au televizor, minibar si aer conditionat. Sejurul de sase nopti intr-un hotel de aceasta categorie in perioada 1-7 mai costa aproximativ 600 RON, cu mic dejun inclus, sau 1.000 RON, cu mic dejun si cina. In Mamaia sunt deschise in aceasta perioada si hotelurile de patru stele. Aici insa un loc intr-o camera dubla costa intre 100 si 170 RON pe noapte. Unele dintre unitatile de lux au intrat si pe piata ofertelor de 1 mai, oferind sejururi de trei nopti in camere single la pretul de 435 RON. “Oferta de 1 mai se poate valorifica cu intrare in zilele de 28, 29 sau 30 aprilie”, spun reprezentantii unitatii de cazare. Cei mai pretentiosi dintre turisti pot opta pentru o minivacanta de 1 mai la cinci stele, oferta fiind cuprinsa intre 120 si 135 de euro de persoana.

Cele mai citite

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă