18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPreţul petrolului Brent a scăzut

Preţul petrolului Brent a scăzut

Preţul petrolului Brent a scăzut vineri cu 1,38 de dolari, la 114,05 de dolari pe baril, după ce în luna februarie a atins maximul ultimilor doi ani şi jumătate, de aproape 120 de dolari pe baril, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă pentru bursa londoneză, s-a redus la 114,94 de dolari pe baril, până la ora 7:36 GMT, după ce pentru o scurtă perioadă a coborât la 112,83 de dolari pe baril. Preţul a urcat în februarie la maxilul ultimilor doi ani şi jumătate, de 119,79 de dolari pe baril, pe fondul temerilor investitorilor că tensiunile sociale din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu vor afecta livrările de petrol din aceste regiuni.

Cotaţia ţiţeiului destinat pieţei din SUA a scăzut cu 1,45 de dolari, la 101,25 de dolari pe baril.
Reducerea de vineri a cotaţiei vine pe fondul debutului liniştit al unor proteste în Arabia Saudită, notează Reuters. Totodată, investitorii au fost speriaţi cutremurul puternic care a lovit Japonia.

“Observăm o corecţie, de care este mare nevoie. Dacă «Ziua Revoluţiei» din Arabia Saudită nu degenerează în ceva grav, tendinţa cotaţiilor petrolului va fi de scădere”, a afirmat Tony Nunan, analist la Mitsubishi.

În Arabia Saudită, pe Facebook circulă un apel pentru organizarea, vineri, a unor proteste – “Ziua a revoluţiei” – cu scopul de a cere eliberarea deţinuţilor politici şi libertate de exprimare şi de întrunire. Joi, autorităţile au trans focuri de armă în aer pentru a dispersa demonstranţi şiiţi, trei persoane fiind rănite în urma acestei acţiuni.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă