31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPremierul Orban e chemat în Parlament să explice legăturile dintre Guvern și...

Premierul Orban e chemat în Parlament să explice legăturile dintre Guvern și fostul șef al Unifarm

„Premierul nu are dreptul să tacă, acuzaţiile sunt mult prea grave şi-l vizează direct şi personal. Trebuie să răspundă la mai multe întrebări pe care îl vedem că le evită şi la toate întâlnirile cu presa nu a răspuns la faptul că există o legătură directă între dumnealui şi administratorul firmei implicate în scandalul de corupţie”, a declarat, duminică, senatorul Radu Oprea (PSD).

„Trebuie, de asemenea, să lămurească aspectele relatate în mass-media, dacă a făcut acele intervenţii personale către directorul Unifarm, când i-a cerut să nu rezilieze contractul cu acea firmă, deşi măştile erau de proastă calitate. N-a răspuns niciodată la aceste acuzaţii foarte grave”, a mai susținut senatorul Radu Oprea despre premierul Ludovic Orban.

Acuzațiile la adresa actualului Guvern intervin după ce, în ultima săptămână, Adrian Ionel a fost suspendat din funcția de director general al Companiei Naţionale Unifarm, după ce fusese pus sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind cercetat într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Premierul Orban a declarat deja că Adrian Ionel a fost numit în fruntea Unifarm de Victor Ponta, pe vremea când era prim-ministru și ministru interimar al Sănătății.

Foarte interesant este faptul că, la acel moment, în anul 2012, Ponta nu a semnat personal numirea lui Adrian Ionel, ci l-a pus să semneze, în locul lui, pe Raed Arafat, care la acel moment era subsecretar de stat la Ministerul Sănătății.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă