12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPoliţiştii, PROTEST în Capitală. Ce îi cer preşedintelui

Poliţiştii, PROTEST în Capitală. Ce îi cer preşedintelui

Mai mulţi membri ai Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România “Alexandru Ioan Cuza”, între care angajaţi ai Poliţiie Române şi ai Poliţiei Române de Frontieră, au protestat, luni, în Capitală. Între cerinţele formulate pentru Klaus Iohannis se numără şi majorarea salariilor, cu 25%, potrivit unui comunicat al federaţiei.

Poliţiştii cer, între altele, un spor salarial de 100% pentru orele lucrate în  zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, începând cu data de 1 ianuarie 2016.

De asemenea, ei cer creşteri salariale de 25%, “aşa cum a fost promis în octombrie 2015 de vechiul Guvern şi de ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, având în vedere că Poliţia Română şi Poliţia Română de Frontieră nu au beneficiat de nicio majorare salarială din anul 2007”.

Totodată, poliţiştii solicit emiterea normelor metodologice de aplicare a Legii Pensiilor Militare şi acordarea salariilor compensatorii angajaţilor care urmează să se pensioneze în următoarea perioadă, inclusive celor ce au trecut în rezervă în perioada 2010-2015.

Poliţiştii mai cer acordarea drepturilor suspendate în anul 2010 – al 13lea salariu şi primele de vacanţă.

Alte cerinţe formulate sunt “crearea unui cadru legislative care să protejeze atât poliţiştii care au trecut în rezervă, cât şi familiile lor, împotriva unor eventuale acţiuni ostile generate de specificul activităţii desfăşurate, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, respectarea legilor în vigoare, dotarea poliţiştilor şi a poliţiştilor de frontier, întărirea posturilor de poliţie şi a frontierei de stat”.

Ultima solicitare formulate este modificarea cadrului legislative privind decontarea cheltuielilor de transport, în sensul eliminarăă discriminărilor existente între cei mutaţi în interesul serviciului şi cei mutaţi la cerere, deoarece în ambele situaţii poliţiştii desfăşoară aceleaşi activităţi.

Membrii federaţiei au rugat Preşedintele să aibă în vedere faptul că poliţiştii îşi riscă vieţile pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi consider că au dreptul la o remuneraţie corepunzătoare.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă