14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPaul Krugman: O invazie extraterestră ar salva lumea

Paul Krugman: O invazie extraterestră ar salva lumea

Paul Krugman, analist, eseist şi publicist, câştigător al premiului Nobel pentru economie în 2008, a declarat într-o intervenţie televizată că un atac extraterestru ar obliga acum forţele economice suverane să se coalizeze şi să depăşească situaţia economică mondială.

“Dacă am descoperi că, de exemplu, extratereştrii plănuiesc să ne atace şi este nevoie de construcţii de apărare pentru a contracara ameninţarea anti-pământeană, iar inflaţia şi deficitul bugetar vor ocupa locul al doilea al preocupărilor noastre, criza s-ar sfârşi în 18 luni,” a spus Krugman.

Acesta a discutat despre măsurile necesare la nivel mondial pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare împreună cu economistul Ken Rogoff de la Universitatea Harvard în cadrul emisiunii “Fareed Zakaria GPS” pe postul britanic de televiziune CNN.

Krugman a vorbit despre aceleaşi rezolvări pe care le-a considerat mereu valabile. El a declarat că cel de al Doilea Război Mondial a dus la încetarea Marii Crize şi a glumit că şi astăzi este nevoie de ceva similar.

“Era un episod crepuscular ca acesta în care oamenii de ştiinţă inventează un atac extraterestru pentru a reda pacea în lume” a susţinut acesta pentru a-şi argumenta poziţia pro-keynesiană.

Business Insider, prin vocea jurnalistului său Eric Falkenstein, scrie în replică:

“Dacă într-adevăr nu le pasă pe ce sunt cheltuiţi banii, de ce nu reduc taxele în mod egal pentru toată lumea? Ar fi mult mai simplu şi mai rapid. Bănui că adevăratul obiectiv este redistribuirea, iar valori mai scăzute ale taxelor pentru toată lumea în mod egal ar fi o măsură regresivă pentru unii, chiar dacă ar părea proporţional egală. Din păcate,aceasta confirmă maxima pe care am învăţat-o în timpul proceselor mele – o dispută nu este niciodată despre ceea ce spune cel mai zelos adept al ei că este. În acest caz, adevărata dorinţă a keynesienilor este să redistribuie bogăţia prin intermediul puterii de guvernământ, dându-le birocraţilor mai multă putere asupra burghezilor. Dacă lucrurile ar sta diferit, ar fi prea uşor să stimulăm economia pe termen scurt după modelul lor de economie.”

Paul Krugman a făcut referire la o invazie extraterestră doar ca exemplu, însă au fost unii oameni (adepţi ai unei teorii conspiraţioniste numită “Project Blue Beam” care susţine că guvernământul american va creea impresia unui atac extraterestru fals pentru a ocupa întreaga lume,în aşa-numitul “One World Government”) să-i considere comentariile ca parte a unei conspiraţii care doreşte înrobirea lumii prin intermediul unui fals atac extraterestru.

 

Cele mai citite

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă