16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPasaj rutier de 14 milioane de euro la Craiova

Pasaj rutier de 14 milioane de euro la Craiova

Municipiul Craiova va avea un pasaj suprateran în zona centrală a municipiului, contractul de finanţare a lucrării, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, fiind semnat, marţi, de secretarul de stat Răzvan Murgeanu din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Potrivit Mediafax, pasajul suprateran, care se întinde pe o lungime de 545 de metri, vizează descongestionarea traficului rutier în centrul Craiovei.

“Acest pasaj va descongestiona de tot zona centrală. Eu însumi am stat vreo cinci minute în centru, în trafic, încercând să fac stânga. Acest pasaj va rezolva problema aceasta”, a declarat secretarul de stat Răzvan Murgeanu.

Lucrările de realizare ale pasajului suprateran de la kilometrul 0 al municipiului Craiova sunt estimate să dureze 28 luni, în cadrul proiectului urmând să se reabiliteze 18.026 metri pătraţi de străzi, 5.350 metri pătraţi de trotuare şi 1.373 de metri liniari de reţele de alimentare cu apă şi canalizare care vor fi deviate.

Potrivit biroului de presă al ADR S-V Oltenia, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) Primăria Craiova are în implementare alte trei proiecte care vizează fluidizarea traficului rutier în municipiul Craiova, pe axa de transport est-vest (43.972.608 lei), reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional “Elena Cuza” (10.338.313 lei) şi realizarea unui Centru Multifuncţional – Pavilion Central (84.085.092 lei).

 

Cele mai citite

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă primele trei locuri în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor...

Instalațiile sanitare – Cum să le alegem pe cele mai calitative în funcție de buget

Un element esențial în amenajarea unei băi este bateria de chiuvetă baie. Cunoscută și sub...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă