13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăNoul guvernator al statului New York îşi reduce salariul cu 5 la...

Noul guvernator al statului New York îşi reduce salariul cu 5 la sută

Noul guvernator al statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat luni că îşi va reduce salariul cu 5 procente, un sacrificiu pe care îl vor suporta şi colaboratorii săi apropiaţi, a anunţat un comunicat, citat de AFP, informează Mediafax.

Guvernatorul primeşte din 1999 un salariu fixat prin lege şi neschimbat, de 179.000 de dolari pe an, precizează documentul. Oficialul democrat va rambursa deci statului partea care corespunde reducerii pe care a decis-o.

Mai mulţi colaboratori ai noului guvernator, care îi succedă lui David Paterson şi care a depus jurământul la 1 ianuarie la Albany, capitala statului, au acceptat reduceri salariale similare, precizează comunicatul.

“Schimbarea începe de la vârf şi vom da un exemplu”, a declarat el.

Cuomo a cerut o reducere de 5 la sută din bugetul de funcţionare a executivului statului, iar secretariatul său a început examinarea cheltuielilor pentru stabilirea sectoarelor în care vor fi efectuate tăieri.

Ales în noiembrie cel de-al 56-lea guvernator al statului, Andrew Cuomo, în vârstă de 53 de ani, este fiul fostului guvernator Mario Cuomo (care a deţinut funcţia în perioada 1983-1994).

Ministru al Justiţiei în acest stat din 2006, critic al corupţiei şi specialist în locuinţe sociale, el moşteneşte un stat cu datorii mari şi marcat de corupţia elitelor.

Andrew Cuomo a divorţat de Kerry Kennedy, fiica lui Robert şi Ethel Kennedy, cu care are trei fiice. Actuala sa parteneră, Sandra Lee, în vârstă de 44 de ani, este o vedetă de televiziune, realizând o emisiune culinară. Ea este şi autoarea mai multor cărţi de bucate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă