10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăNormele Codului Fiscal, modificate

Normele Codului Fiscal, modificate

Guvernul a adoptat o hotarare prin care a modificat normele la Codul Fiscal, noile prevederi stabilind, printre altele, eliminarea obligativitatii ca importatorii de produse energetice sa fie autorizati de Ministerul Economiei.
Noile norme stabilesc la 7% pe an nivelul maxim al dobanzii pentru imprumuturile in valuta pana la care sunt deductibile cheltuielile cu dobanzile aferente imprumuturilor acordate unei firme de catre persoane afiliate.
Alte reglementari din norme, elaborate de Ministerul Finantelor, vizeaza TVA si accizele.
Astfel, au fost modificate unele prevederi referitoare la intocmirea facturilor care contin un numar mare de produse sau servicii si a facturilor achitate pe baza de bonuri fiscale. Totodata, a fost reglementata limba in care trebuie intocmita factura.
Prin noile prevederi a fost eliminata obligativitatea de a aplica regimul normal de TVA pentru pachetele turistice care sunt vandute intre agentiile de turism.
In sfera accizelor, se precizeaza procedura pentru operatorii economici care achizitioneaza produse energetice pentru care nu se datoreaza accize, ca urmare a utilizarii produselor respective in alte scopuri decat drept combustibil pentru incalzire sau pentru motor.
In noile norme se precizeaza valoarea accizelor ca baza de calcul pentru stabilirea garantiilor, in cazul produselor accizabile pentru care se datoreaza alte contributii si taxe care nu reprezinta venit la buget.
De asemenea, au fost aduse precizari referitoare la masurile de simplificare pentru operatiuni triunghiulare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă