37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLUJU: Uniunea Națională a Barourilor a semnat un protocol cu Parchetul General...

LUJU: Uniunea Națională a Barourilor a semnat un protocol cu Parchetul General și cu Înalta Curte

Potrivit site-ului luju.ro, avocatul Corneliu Liviu Popescu a trimis o cerere conducerii UNBR, în care solicită textul protocolului încheiat între UNBR și Parchetul ICCJ.

Drept urmare, textul acestui protocol a devenit public.

„Conform documentului UNBR, Protocolul de colaborare a fost semnat la data de 14 iulie 2011 si viza necesitatea stabilirii unei colaborari intre institutiile din sistemul judiciar in vederea implementarii noilor Coduri. Documentul nu este semnat doar de Procurorul General al Romaniei de la acea data, Laura Codruta Kovesi și presedintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea. Semnatari ai acestui protocol de cooperare mai sunt si fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, sefa ICCJ, Livia Stanciu, presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, Dumitru Viorel Manescu, si presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, Marius Crafcenco”, anunță, luni, LUJU.

„Daca apreciem ca este normala incheierea unor parteneriate intre avocati, notari si executori, fiind profesii care se completeaza, nu acelasi lucru putem spune despre parteneriatele in care sunt implicati avocatii, procurorii si judecatori. Sustinem aceasta intrucat separatia functiilor judiciare este esentiala pentru infaptuirea Justitiei si nu trebuie sa devina un moft, asa cum ar parea ca devine in fata unor parteneriate precum cel de mai jos. Alăturat protocolului de cooperare pentru implementarea noilor Coduri se gaseste si o scrisoare de insotire a protocolului, semnata de fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu, in care este salutata initiativa semnarii protocolului pentru punerea in aplicare a noilor Coduri fundamentale ale Romaniei si bunele intentii exprimate prin prevederile protocolului”, precizează site-ul LUJU.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă