Joe a pornit în forță.
Astfel, America, în loc să fie o forță a dreptului pe plan mondial are toate șansele să redevină ”jandarmul” dreptului forței, după startul ca la Nascar al administrației Biden.
Autodeclaratul practicant creștin roman-catolic Joe Biden s-a grăbit ca în prima zi de mandat, pe 21 ianuarie 2021, să ”binecuvânteze” mișcarea LGBT cu un calup de ”canoane progresiste”, decrete care nu mai sufereau nici un fel de amânare, semn că politica democraților a rămas aceeași. Președinții democrați își pot schimba culoarea, dar nu și năravul.
Unul din acestea specifică că cei care se identifică drept persoane „non-binare”, adică nu se consideră nici bărbat, nici femeie, pot începând din data de 21 ianuarie 2021 să selecteze titlul „Mx” pe pagina de contact a website-ului Casei Albe, unde a fost adăugată şi o listă derulantă cu pronume, inclusiv „ei” (they/them).
Această decizie marchează şi o schimbare faţă de administraţia preşedintelui Donald Trump, care le-a interzis persoanelor transgender să se înroleze în armată şi a emis dispoziţii care subliniază importanţa sexului biologic în faţa identităţii de gen.
Tot atunci, preşedintele Biden a mai semnat un ordin executiv care stabileşte că agenţiile federale ale SUA nu trebuie să discrimineze pe baza orientării sexuale sau a identităţii de gen. „Copiii trebuie să poată învăţa fără teama de a li se refuza accesul la toaletele publice, vestiare sau sporturi şcolare”, se menţionează în ordinul semnat de noul preşedinte al SUA.
Joe Biden promisese din campania electorală aceste schimbări pentru a fi sigur că se va delimita clar de predecesorul său, Donald Trump.
Schimbări menite să-i înlesnească noului președinte american și alte inițiative.
Democrații seamănă pacea și culeg războiul
”Cu greu și fără chef încerc să urmăresc discursul nou numitului, de băieții lor deștepți, președinte al SUA. Cel puțin în materie de politică externă, relații internaționale și chestii geostrategice, tot ce bălmăjește decrepitul viitor ex-președinte se rezumă la trei concepte fundamentale pentru lumea contemporană: sexu’, banii și dușmanii. Cu siguranță această viziune strategică îl va impune posterității cu supranumele de Joe Mondialu.”, se arată în mesajul transmis de Bogdan Brătianu pe Facebook, fost consilier local la sectorul 3.
Trump a reușit să repare relațiile dintre Israel și câteva țări arabe, în toamna anului 2020, prin acordurile acestuia cu Bahrein și Emiratele Arabe Unite, dar a și lăsat o portiță deschisă pentru normalizarea relațiilor cu Arabia Saudită, chiar dacă premierul israelian Netanyahu l-a recunoscut pe Biden președinte.
A venit rândul noului președinte, poreclit de adversari ”Sleepy Joe”, să arate ce vrea și ce poate în materie de politică externă.
Dar Joe Biden nu a pierdut vremea în materie de strategie militară și și-a făcut intrarea în scena teatrelor de război.
SUA au atacat, în cursul nopţii de joi spre vineri, săptămâna trecută, poziţii militare din Siria ale unor grupuri islamiste proiraniene, ca reacţie la atacurile cu rachete care au vizat obiective americane din Irak.
Acestea sunt primele raiduri aeriene efectuate de Statele Unite în Siria de la începutul mandatului preşedintelui Joseph Biden.
„Raidurile aeriene au distrus mai multe poziţii situate la un punct de control utilizat de grupuri militante susţinute de Iran, inclusiv Kait’ib Hezbollah şi Kait’ib Sayyid al Shuhada. Această ripostă militară proporţionată a fost efectuată alături de măsuri diplomatice, inclusiv consultări cu parteneri din coaliţie”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.
„Operaţiunea transmite un mesaj clar: preşedintele Biden va acţiona pentru protejarea personalului militar american. În acelaşi timp, am acţionat în mod deliberat pentru a reduce tensiunile în estul Siriei şi Irak”, a subliniat John Kirby, citat de agenţia Associated Press şi de postul CNN.
Predecesorul său democrat, Barack Obama, al cărui vicepreședinte i-a fost Biden, a militat verbal mereu pentru pace, primind și Premiul Nobel în anul 2009, dar în fapte a reușit să verse mult sânge prin primăverile arabe și nu numai.
Și Biden a promis pacea internă, dar și securitatea globală în fața amenințărilor de tot felul, având ”deep state-ul” american gata să-l doboare pe miliardarul Trump, care nu avea nevoie de șperțul industriei de armament.
Dar ar fi o naivitate să credem că industria de armament, care a stat în spatele atâtor președinți americani, este interesată de pacea globală.