21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIohannis sugerează că o va demite pe șefa DIICOT, dacă soțul ei...

Iohannis sugerează că o va demite pe șefa DIICOT, dacă soțul ei va fi condamnat

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, la conferința de presă de miercuri seară, dacă o va demite din funcție pe șefa DIICOT, procuroarea Giorgiana Hosu, în cazul în care soțul acesteia va fi condamnat.

„Dacă apare o condamnare, cu siguranţă, nu va rămâne fără urmări. Nu voi sta să aştept să mişte alţii rotiţele”, a răspuns, miercuri seară, președintele Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis, în calitate de șef al statului, este cel care, la propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, a numit-o pe Giorgiana Hosu în funcția de procuror șef al DIICOT, în ciuda faptului că, încă din acel moment, soțul Giorgianei Hosu era cercetat într-un dosar penal.

Dan Hosu, soțul Giorgianei Hosu, a fost ofițer de poliție în Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit foloase necuvenite din partea unei firme de asigurări. Procesul lui Dan Hosu a început în anul 2017.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă