2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoRepublica Moldova a găsit țigări de contrabandă la granița cu România

Republica Moldova a găsit țigări de contrabandă la granița cu România

Autoritățile din Republica Moldova au oprit un transport cu țigări de contrabandă la granița cu România, anunță Procuratura Generală a Republicii Moldova.

„Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS, ai Serviciului Vamal și cu securitatea internă a Poliției de Frontieră, au deconspirat duminică o încercare de scoatere din țară a 17.900 pachete de țigări, prin punctul de trecere a frontierei Costești- Stânca. Acestea erau destinate statelor Uniunii Europene și au fost depistate într-un mijloc de transport reținut în flagrant, care avea o podea dublă unde marfa era camuflată. Prin urmare, marfa  și mijlocul de transport au fost ridicate în vederea confiscării, iar transportatorul și organizatorul schemei, cu vârste de 37 și 44 de ani, au fost reținuți. Investigațiile continuă, inclusiv în privința funcționarilor publici care ar fi favorizat tentativa de contrabandă”, anunță procurorii din Republica Moldova.

Uniunea Europeană, client final pentru țigări de contrabandă

Punctul vamal Stânca – Costești este la frontiera de nord – est a României, în județul Botoșani. Acest punct de trecere a devenit foarte aglomerat după ce a început războiul din Ucraina, întrucât este folosit intens și de autovehicule de marfă din Ucraina.

Republica Moldova are în total 24 de puncte de trecere a frontierei. Dintre acestea, șapte sunt cu România iar celelalte sunt cu Ucraina. După începerea războiului din Ucraina, traficul ilegal cu țigări a scăzut, întrucât foarte multe asemenea produse proveneau din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă