1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInvestigații România LiberăIncognitoIohannis le propune companiilor românești să investească în Africa, în „Silicon Zanzibar”

Iohannis le propune companiilor românești să investească în Africa, în „Silicon Zanzibar”

Președintele Klaus Iohannis le recomandă companiilor din România să deschidă activități economice în Africa, în regiunea denumită „Silicon Zanzibar”.

“Am fost impresionat în special de Zanzibar Development Vision 2050 și de mentalitatea sa orientată spre viitor. Am putea explora ideea de a implica companiile românești în inițiativa emblematică Silicon Zanzibar și în planul < economiei albastre > al Zanzibarului. Unul dintre motivele prezenței mele astăzi aici este acela de a încuraja și de a-mi exprima sprijinul pentru legăturile economice româno-tanzaniane în creștere rapidă, inclusiv dezvoltarea de noi afaceri în Zanzibar”, a declarat președintele Iohannis în fața președintelui din Zanzibar, Hussein Mwinyi.

Șeful statului român se află în aceste zile în Tanzania iar Zanzibar este o regiune autonomă a Tanzaniei. Vizita lui Klaus Iohannis, însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, în Zanzibar s-a derulat pe parcursul zilei de 18 noiembrie 2023.

Potrivit presei din Zanzibar, „Silicon Zanzibar” se află în zona economică liberă Fumba. Silicon Zanzibar este o inițiativă public-privată menită să atragă și să relocheze companii din domeniul înaltei tehnologii și lucrători din întreaga Africa, dar și de pe alte continente, pe insula Zanzibar.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Actorul Ryan O’Neal a murit

Ryan O'Neal, celebru pentru interpretarea sa în „Love Story”, s-a stins la vârsta de 82 de ani, conform declarației făcute vineri de către fiul...

Odobescu și vicepremierul pentru integrare europeană al Ucrainei, despre minoritatea română din statul vecin

Protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este importantă pentru un stat ucrainean incluziv, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă