20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoGuvernul va abroga programul de achiziție pentru corvete multifuncționale. România dorește să...

Guvernul va abroga programul de achiziție pentru corvete multifuncționale. România dorește să participe la un proiect european

Executivul va aproba o Hotărâre de Guvern care va abroga HG 48 / 2018, prin care fusese aprobat programul de înzestrare denumit „Corvetă multifuncțională”.

Hotărârea de Guvern care va abroga HG 48 / 2018 este înscrisă pe ordinea de zi a ședinței Executivului din data de 14 martie 2024.

Documentul care va abroga HG 48 / 2018 este inițiat de Ministerul Apărării Naționale (MApN). La mijlocul anului 2023, MApN a constatat că asocierea de firme Naval Group (Franța) – SC Șantierul Naval Constanța, asociere care câștigase licitația pentru corvete, “nu își menține oferta”. Drept consecință, Forțele Navale Române au inițiat demersurile pentru a adera la proiectul European Patrol Corvette, care este derulat sub egida Agenției Europene de Apărare (EDA).

De la începutul anului 2024, atât premierul cât și ministrul Apărării Naționale au efectuat vizite la șantierele navale de pe teritoriul României.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă