17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoCad capete în Poliția Română, în scandalul căminelor de bătrâni. Șeful IPJ...

Cad capete în Poliția Română, în scandalul căminelor de bătrâni. Șeful IPJ Ilfov și șeful Poliției Voluntari – schimbați din funcții. Corpul de control al ministrului de Interne face control în Ilfov

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a început procedura de înlocuire din funcții a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov și a șefului Poliției din orașul Voluntari, după ce a izbucnit scandalul căminelor de bătrâni.

În paralel, Corpul de control al MAI face o anchetă la IPJ Ilfov și la unitățile de poliție din localitățile Voluntari și Afumați.

Toate aceste decizii sunt legate de scandalul căminelor din județul Ilfov. Surse neoficiale anunțau că acel scandal are conexiuni până la un șef de cabinet al președintelui CJ Ilfov, acest șef de cabinet fiind, anterior, ofițer de poliție. O altă conexiune a acestui scandal ar merge până la nivelul șefului IPJ Ilfov.

Pe site-ul IPJ Ilfov apare încă, în funcția de inspector șef, comisarul șef Cristian Perșinaru.

La data de 11 iulie 2023, președintele Iohannis a cerut chiar “măsuri politice” împotriva unor politicieni care n-au verificat activitatea subordonaților. Ministru de Interne este acum Cătălin Predoiu, numit la acest minister în cadrul guvernului Ciolacu. Anterior, în guvernul Ciucă, ministru de Interne a fost Lucian Bode.

Alți politicieni care ar putea fi sancționați sunt ministrul Muncii, ministrul Familiei și ministrul Sănătății. Ministrul Muncii, întrebat de jurnaliști dacă va demisiona, a răspuns că demisia lui “nu contează”.

Scandalul căminelor a pornit de la un cămin de bătrâni aflat în orașul Voluntari (județul Ilfov). Primarul orașului Voluntari este Florentin Pandele, soțul ministrului Muncii, Gabriela Firea. Atât primarul Pandele cât și ministrul Firea au transmis că n-au știut nimic despre grozăviile care aveau loc în respectivul cămin.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă