16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoAmbasada SUA confirmă că protestatarii i-au avariat o mașină

Ambasada SUA confirmă că protestatarii i-au avariat o mașină

Ambasada SUA confirmă că protestatarii i-au avariat o mașină, în curtea Palatului Parlamentului din București. Cu doar câteva minute mai înainte, ministrul de Interne, Lucian Bode, susținea, în fața jurnaliștilor, că acest incident nu a existat.

UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a revenit asupra primei sale declarații, în care susținea că nicio mașină a Corpului Diplomatic n-ar fi fost avariată. Ministrul Bode spune că mașina Ambasadei ar fi plecat de la Parlament la sediul Ambasadei SUA. Abia acolo, la Ambasadă, angajații acestei instituții ar fi observat că automobilul are “o zgârietură”, spune ministrul Bode.

———————————–

Iată răspunsul primit de “România liberă” din partea Ambasadei SUA:

The U.S. Embassy confirms an Embassy vehicle was defaced during a protest in Bucharest earlier today.   No further details are available at the moment. Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparține a fost avariat în timpul protestului de astăzi din București. La acest moment, nu sunt disponibile informații suplimentare”.

Surse politice afirmă că, în momentul protestului din curtea Palatului Parlamentului, în clădire se afla inclusiv însărcinatul cu afaceri (ambasadorul interimar) al Statelor Unite, David Muniz. Diplomatul american avea programate întrevederi cu parlamentari români.

Mai multe mașini au fost vandalizate de protestatari în curtea Palatului Parlamentului. Nu se știe dacă mașina Ambasadei SUA a fost atacată intenționat sau a fost doar o întâmplare.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Procurorii și polițiștii desfășoară o operațiune contra evaziunii fiscale, cu peste 150 de percheziții

Procurorii și polițiștii din cadrul IGPR și de la Direcția Generală Anticorupție desfășoară o operațiune de combatere a infracțiunilor economico - financiare, în cadrul...

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă