14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFortech și-a deschis un centru operațional în Oradea

Fortech și-a deschis un centru operațional în Oradea

Unul dintre cei mai importanți dezvoltatori software cu capital 100 la sută românesc, Fortech, și-a deschis un nou centru operațional în Oradea. Acest centru operațional a devenit cel de-al doilea centru operațional și, totodată, cel de-al cincilea birou deschis Fortech, după cele patru prin care firma de IT operează la Cluj. Tot în această primăvară, conducerea companiei clujene mai vizează inaugurarea unui birou la Iași.

Ce înseamnă Fortech

Compania clujeană este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii software, cu peste 12 ani de experiență și un portofoliu ce numără peste 100 de clienți din Europa și Statele Unite ale Americii. Centrul operațional de la Oradea va funcționa într-un spațiu închiriat în centrul de afaceri Oradea Trade Center.

“Fortech a crescut progresiv, de la an la an. Am construit sistematic, acumulând experință tehnică, am rafinat procesele interne, iar astăzi suntem pregătiți să ne extindem în alte zone geografice. Dezvoltarea constantă face parte din ADN-ul firmei”, a afirmat Călin Văduva, CEO Fortech. “Deschiderea unui nou birou la Oradea se înscrie în strategia noastră de consolidare a operațiunilor, pe care am adoptat-o în ultimii ani. Totodată, reprezintă confirmarea angajamentului nostru de a oferi în continuare relații de lungă durată și servicii software de calitate clienților cu care lucrăm”, a completat Călin Văduva.

Vor să dubleze numărul de angajați

Echipa din Oradea a Fortech s-a format prin cooptarea și valorificarea experienței de peste 12 ani a unei echipe de dezvoltatori care au activat până acum la sediul central al companiei din Cluj-Napoca, cărora li s-au alăturat noi colegi din Oradea. “Echipa formată în ultimele luni la Oradea numără în prezent 9 persoane și ne așteptăm să se dubleze până la finalul anului. Urmărim să transferăm complet două dintre proiectele firmei în acest centru”, a precizat Alexandra Bayer, manager de resurse umane al Fortech.

La începutul anului 2016, Fortech a depășit pragul de 550 de angajați. Compania a înregistrat un ritm de creștere de aproximativ 20 de persoane pe lună, în anul precedent. Fortech deține trei divizii de business: una de software outsourcing, una soluții eCommerce și una axată pe dezvoltarea de produse software în cooperare cu startup-uri internaționale. Expertiza companiei acoperă domeniile tehnologice majore (.NET, Java, C/C++, PHP, Mobile etc.), tehnologii de nișă, testare automată și manuală. “Vom continua să recrutăm în toate aceste arii”, a declarat Alexandra Bayer, manager de resurse umane al Fortech.

Până la finalul primului semestru, Fortech are în plan deschirea celui de-al șaselea birou la Iași, unde activează deja o echipă de programatori angajați de firma clujeană.

Extinderea firmei în noi regiuni vine în completarea planului de investiții recent efectuate la Cluj-Napoca. Aici Fortech deține trei birouri închiriate și o clădire proprie de birouri de 5.000 mp, inaugurate în 2013. Aceasta a însemnat o investiție de peste 3,5 milioane euro și concentrează în prezent o mare parte din activitățile firmei.    

 

 

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Marius Tudor, noul director de Vânzări Schneider Electric România

Schneider Electric România își consolidează echipa de management prin numirea lui Marius Tudor în funcția de director de Vânzări al departamentului Integratori de sistem,...

Gata cu cariera de profesor a lui Klaus Iohannis. Președintele s-a pensionat

Catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, care a fost rezervată pentru președintele Klaus Iohannis timp de aproximativ 27...
Ultima oră
Pe aceeași temă