19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFondurile diversificate si de actiuni, cele mai performante

Fondurile diversificate si de actiuni, cele mai performante

Activele nete ale fondurilor deschise de investitii totalizau, la finele lunii februarie, 678,74 milioane de lei (199 milioane de euro), in urcare cu 0,7% fata de luna ianuarie, potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).
Exprimate in euro, activele au devansat cu 78% nivelul de la finele lunii februarie a anului trecut.
Pe categorii de fonduri, cresterile de activ net au avut dinamici diferite, cele mai atractive fiind fondurile de obligatiuni si cele cu venit fix, cu un avans de 7,6%.
In ceea ce priveste cotele de piata detinute la finele lunii februarie, fondurile diversificate impreuna cu cele de actiuni continua sa acopere peste 70% din intreaga industrie a fondurilor deschise de actiuni, cu active nete de peste 142 milioane de euro.
Pe ansamblul fondurilor deschise, fluxul intrarilor nete de capital, calculat ca diferenta dintre nivelul subscrierilor si cel al rascumpararilor, este negativ, insumand 0,45 milioane de lei.
Cele mai bune performante au fost raportate pentru fondurile diversificate si de actiuni, cu randamente medii de 3%, respectiv 6,1%.
Numarul investitorilor in fondurile deschise a ajuns la 78.649, din care investitorii persoane juridice reprezentau doar 1,6%, dar detineau 53,4% din activele nete ale industriei, cu trei puncte mai putin decat in luna ianuarie.
Pentru fondurile inchise, nivelul activelor nete a ajuns la 207,95 milioane de lei, in crestere cu 2,2%.
Activul net la nivelul industriei fondurilor de investitii totaliza, la sfarsitul lunii februarie, 886,7 milioane de lei.

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă