2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeInvestigații România LiberăFiscul va avea o Direcţie specială pentru controlul persoanelor fizice cu venituri...

Fiscul va avea o Direcţie specială pentru controlul persoanelor fizice cu venituri mari

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va avea o Direcţie Specială pentru controlarea persoanelor fizice cu venituri mari. Măsura, anunţată în Scrisoarea de intenţie a autorităţilor către FMI, a fost confirmată pentru HotNews.ro de surse din Fisc. Această nouă Direcţie urmează nu doar să urmărească modul în care românii cu averi mari îşi plătesc dările, ci şi să-i depisteze pe cei care au averi nedeclarate.

“Vom înfiinţa un serviciu special care va avea ca sarcină coordonarea aspectelor de fiscalitate a persoanelor fizice cu venituri mari şi dezvoltarea proiectelor de identificare (…) a persoanelor fizice cu venituri mari”, se arată în scrisoarea de intenţie a Guvernului. În plus, documentul prevede “eforturi sporite pentru a combate problema scăderii veniturilor colectate pe parcursul recesiunii”.
Potrivit documentului, Guvernul se obligă să amendeze Codul Fiscal şi pe cel de procedură fiscală în sensul “stabilirii dreptului ANAF de a avea acces la evidenţele bancare”. Este vorba de acorduri prin care funcţionarii bancari vor fi obligaţi, în anumite situaţii punctuale şi în baza unor dovezi clare să prezinte Fiscului date legate de un potenţial evazionist.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă