16 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăEconomistul şef al BCE a criticat dur compromisul ţărilor UE privind disciplina...

Economistul şef al BCE a criticat dur compromisul ţărilor UE privind disciplina bugetară

Economistul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), Jurgen Stark, a criticat dur acordul de compromis al statelor UE în domeniul disciplinei bugetare, care este cu mult sub propunerile Comisiei Europene (CE), potrivit Mediafax.

“Dacă informaţiile pe care le avem se verifică, rezultatele grupului de lucru sunt cu mult sub propunerile Comisiei, care dorea aplicarea automată de sancţiuni în cazul încălcării reglementărilor referitoare la nivelul deficitului bugetar”, a delcarat Stark într-un interviu pentru publicaţia Die Welt care va fi publicat miercuri.

El a arătat că guvernele europene trebuie să ţină minte lecţiile dure ale crizei bugetelor.

Germania a făcut concesii importante pentru încheierea unui acord de principiu privind cea mai amplă reformă a legislaţiei referitoare la disciplina bugetară în UE, după lansarea euro, în 1999.

Guvernele din Uniunea Europeană au lăsat liderilor politici decizia sancţionării statelor cu deficite bugetare mari şi au renunţat astfel la ideea penalizării cvasi-automate a celor care nu respectă legislaţia comunitară în acest domeniu, solicitată de BCE.

Potrivit noului sistem, declararea deficitului excesiv al unui stat trebuie făcută de majoritatea guvernelor din zona euro. După şase luni, acestea vor constata dacă statul respectiv a luat măsuri pentru rezolvarea problemei.

Numai după al doilea vot al guvernelor va putea fi declanşat mecanismul cvasi-automat propus de Germania, care va permite Comisiei Europene să impună sancţiuni.

Cele mai citite

Platforma OnlyFans se confruntă cu o anchetă în Marea Britanie

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul mass-media, Ofcom, a deschis o investigație pentru a stabili dacă site-ul OnlyFans, destinat exclusiv adulților, face suficiente eforturi...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică vine cu o atenţionare pentru cei care fac cumpărături online

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică emite o avertizare importantă pentru toți cei care fac cumpărături online, subliniind că infractorii cibernetici sunt activi în special...
Ultima oră
Pe aceeași temă