32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDubla crimă de la Onești. Adjunctul șefului Poliției îl cunoștea pe ucigaș

Dubla crimă de la Onești. Adjunctul șefului Poliției îl cunoștea pe ucigaș

Mai mulți responsabili din Poliția Română au încercat să explice, marți, 2 martie, cum a acționat Poliția împotriva agresorului recidivist care a ucis, prin înjunghiere, două persoane.

După cum se știe, dubla crimă s-a produs în municipiul Onești (județul Bacău) în seara zilei de luni, 1 martie 2021.

Una dintre cele mai importante precizări, făcută de un comisar șef de poliție, este că adjunctul șefului poliției din municipiul Onești (al cărui nume nu a fost indicat) îl cunoștea pe agresor dinainte ca el să comită crima. Reprezentanții IPJ Bacău susțin că polițistul s-ar fi cunoscut cu criminalul doar din vedere, întrucât locuiau în același cartier.

Acesta este probabil motivul pentru care adjunctul șefului poliției din municipiul Onești s-a dus personal, luni seară, la locul incidentului și a intrat în dialog cu agresorul.

Agentul șef adjunct Moraru Ștefănuț, negociator în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) Bacău, este cel care, ulterior, a ajuns la locul incidentului și a intrat și el în dialog cu agresorul. La conferința de presă desfășurată marți, negociatorul a susținut că reușise oarecum să-l liniștească pe agresor, dar acest lucru a fost schimbat de faptul că, la ora 16,55, unul dintre cei doi ostatici ar fi încercat să fugă, lovindu-l cu piciorul pe agresor. Drept urmare, acesta a devenit extrem de violent și i-a înjunghiat pe ambii ostatici.

Imediat după aceea, polițiștii au început acțiunea de pătrundere, în forță, în apartament.

Șeful intervenției a fost comisarul șef Răzvan Andronic, șeful SAS Bacău.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă