0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInvestigații România LiberăDosarul „Colectiv”. Băluță: Se acordau autorizații pe baza unei declarații pe propria...

Dosarul „Colectiv”. Băluță: Se acordau autorizații pe baza unei declarații pe propria răspundere

Băluţă a fost chemat de magistraţi să dea o declaraţie în dosar, având în vedere că, în momentul producerii tragediei de la Colectiv, era viceprimar al Sectorului 4.

Actualul primar al sectorului 4 a spus că, în anul 2015, pe vremea când Primăria Sectorului 4 era condusă de Cristian Popescu Piedone, se acordau de către primărie autorizaţii de funcţionare agenţilor economici pe baza unei declaraţii pe propria răspundere a solicitantului că îndeplineşte toate condiţiile, inclusiv că respectă normele de protecţie împotriva incendiilor. Acum acest lucru nu mai este posibil.

După incendiul de la Colectiv, procedura a fost modificată, în sensul că firmele trebuie să aibă autorizare PSI, iar dacă nu au nevoie de această autorizare pentru a funcţiona sunt obligate să prezinte o “negaţie” de la ISU.

El a precizat că existau atât de multe societăţi comerciale fără autorizare PSI, încât a trebuit să trimită aceste informaţii ISU pe un CD.

„În prezent, Primăria Sectorului 4 solicită autorizaţie PSI pentru a elibera acord de funcţionare societăţilor comerciale. Primăria a trimis o evidenţă la ISU Bucureşti – Ilfov. Numărul societăţilor care nu aveau autorizaţie PSI era atât de mare, încât am trimis informaţiile la ISU pe un CD”, a explicat primarul.

Cele mai citite

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...
Ultima oră
Pe aceeași temă