25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăDispecerat Astra la malul Mării Negre

Dispecerat Astra la malul Mării Negre

Pe lângă noua structură dedicată fluidizării activităţii de constatare a daunelor, Astra Asigurări a lansat şi platforma-proiect a Biroului de Programare a Reparaţiilor pe regiunea Constanţa.

Astra Asigurări deschide primul Dispecerat de Daune din reţeaua teritorială a asigurătorului la Constanţa şi lansează platforma proiect a Biroului de Programare a Reparaţiilor din această zonă”, arată un comunicat al companiei. În Bucureşti func­ţionează de la mijlocul lunii martie 2011, un Dispecerat în incinta Centrului de Constatări de Daune. În acelaşi timp, clienţii Astra Asigurări vor avea acces la un sistem de preavizare online. Astfel, vor putea să afle şi să completeze pe site-ul www.astraonline.ro documentele necesare pentru întocmirea dosarului de daună, vor fi consiliaţi online şi tot on-line vor afla data programării la Centrul de Daune.

Camere de filmat în service-uri

„Încercăm să îmbunătăţim serviciile atât în interiorul companiei noastre, cât şi în relaţia cu service-urile partenere. De exemplu, pentru clienţii Astra este important să aibă posibilitatea să vadă în timp real care este stadiul reparaţiei maşinii avariate, de aceea insistăm ca service-urile partenere să aibă montate camere de filmat în ateliere. Noi am dotat deja Centrele de Daună cu aparatură video. Clienţii îşi pot alege service-urile în funcţie de zona de interes sau de zona în care locuiesc. Noi vom evalua gradul de mulţumire a fiecărui client la finalul daunelor soluţionate”, spune Radu Mustăţea, preşe­dintele Astra Asigurări.

Daunele plătite la nivelul judeţului Constanţa, în primele trei luni ale anului 2011, pe segmentul RCA, au fost de 4.372.376 lei (1.298 dosare plătite), faţă de 1.640.689 lei (528 dosare plătite) în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe segmentul CASCO, daunele plătite la nivelul judeţului Constanţa au fost, în primele trei luni ale lui 2011, de 2.954.232 lei (2.036 dosare platite), faţă de  2.424.171 lei (528 dosare plătite) în aceeaşi perioadă din 2010.

Liderul pieţei

În primul trimestru al acestui an, asigurările auto, reprezentând 67% din portofoliul companiei Astra, au urmat tendinţa generală de scădere a pieţei şi au coborât la 225,2 milioane de lei, cu 8,8% mai puţin faţă de primul trimestru din 2010. Această evoluţie a venit pe fondul unei reduceri de 10% a subscrierilor pe segmentul RCA, la 179 milioane de lei, ponderea în portofoliu coborând la 53%.

În schimb, subscrierile ASTRA Asigurări pe clasa CASCO s-au menţinut relativ constante, la 46,4 milioane lei.

Astra Asigurări a încheiat primul trimestru al acestui an cu un volum de subscrieri de 335 milioane lei, mai mare cu 1,5% faţă de perioada similară a anului trecut. Aproximativ 332 de milioane lei au reprezentat afacerile aferente segmentului nonlife, în creştere tot cu 1,5%. De asemenea, compania a anunţat un profit contabil net de peste 3,86 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului.  

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă