8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum să nu-ţi baţi capul cu obţinerea avizelor de construire

Cum să nu-ţi baţi capul cu obţinerea avizelor de construire

Într-o perioadă în care ­lumea nu se mai înghesuie să-şi facă o casă, patronii firmelor de construcţii caută soluţii pentru a-şi face ofertele cât mai atractive. Cea mai la ­îndemână variantă este cea a reducerilor de preţuri. Unii constructori au mers însă mai departe şi oferă clienţilor tot tacâmul necesar construcţiei unei case: de la avize, până la finisaje.

Realizarea proiectului şi obţinerea autorizaţiilor de construire pot dura uneori mai mult decât construcţia efectivă a casei. Cei care nu au timp sau nu vor să-şi bată capul cu toată această parte de început a lucrărilor, pot apela la firme care se ocupă atât de construcţia casei, cât şi de proiectarea şi obţinerea avizelor necesare construcţiei. Este o ofertă interesantă, ţinând cont că toţi cei ­care îşi construiesc o casă spun că obţinerea autorizaţiilor presupune multă alergătură.  

Avizele vin la pachet cu proiectul şi construcţia casei
„Oferim oamenilor un concept nou în ceea ce priveşte proiec­tarea şi construcţia propriului ­cămin. Ideea noastră este să ajutăm oamenii începând cu proiectarea, îi sprijinim să-şi personalizeze ­casa, apoi mergem şi îi ajutăm către avizare, construcţii până vor avea casa la cheie şi se vor muta în ea”, ne-a declarat inginer Marina Moraru.
Astfel, clientul nu mai este nevoit să facă o sumedenie de drumuri la arhitect, la constructor sau la primărie, deoarece găseşte toate serviciile sub un singur acoperiş.
„Ne ocupăm de absolut orice, clientul trebuie doar să îşi dorească o casă. După ce vine la noi, începem cu alegerea proiectului, care poate fi din portofoliul nostru. Fiecare proiect se poate personaliza, putându-se face modificări în funcţie de dorinţa clientului”, adaugă Inginer Marina Moraru.
Dacă proiectele pe care le are firma în portofoliu nu sunt pe placul clientului, acesta poate cere un proiect nou, unic. După ce proiectul a fost stabilit, firma ajută clientul să-şi obţină toate avizele necesare începerii construcţiei, totul contra cost, bineînţeles.  

Plata se face eşalonat
„În funcţie de tipul vilei avem un preţ de începere în care intră proiectul, avizarea ca serviciu, nu şi taxele pentru actele de avizare de la primărie, fiecare primărie având tariful ei. Taxele de avizare vor fi plătite de client. Dacă clientul doreşte să îl ajutăm cu branşarea, mergem cu el şi ne ocupăm şi de acest aspect. În preţul nostru nu sunt incuse taxele de bran­şare către furnizori”, susţine Inginer Marina Moraru.
Pentru o casă din cărămidă (P+1) cu o suprafaţă de aproximativ 120 mp, preţul final în care se regăsesc proiectul, serviciul de avizare şi contrucţia la cheie costă 85.000 euro. Din această sumă, la semnarea contractului, clientul trebuie să achite 5%, iar după ce proiectul ales este gata şi predat autorităţilor pentru avizare, mai plăteşte încă 5%. La obţinerea autorizaţiei de construire viitorul proprietar trebuie să dea 10% din valoarea casei. Pentru partea de fundaţie şi structură a parterului, firma solicită 20% din preţul final al construcţiei şi tot atât când se începe construcţia etajului.
După ce acoperişul este pus pe casă, clientul mai achită 15% pentru finisajele mari, ceea ce înseamnă tencuieli şi gleturi, încă 15% din preţul final al casei, iar la final plăteşte restul de bani. În ceea ce priveşte perioada de execuţie, aceasta variază între şase şi zece luni, în funcţie de vreme. 

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă