13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum să fiţi turist în propriul oraş

Cum să fiţi turist în propriul oraş

10 soluţii de a ieşi din rutină, de a vă petrece concediul într-un mod plăcut şi de a descoperi locurile frumoase aflate la doi paşi de casă. Totul, fără mari cheltuieli.

Când vă aflaţi în alt oraş, nu vreţi să ra­taţi nimic. Vizitaţi mu­­zeele, vă plim­baţi până târziu sau par­ticipaţi la evenimentele interesante. Totuşi, atunci când staţi acasă, vă limitaţi la rutina zil­nică, mergeţi pe acelaşi traseu tot timpul sau nici măcar nu mai ieşiţi din casă.

Dacă în vara aceasta nu aveţi bani să plecaţi nicăieri, puteţi pe­trece un concediu reuşit chiar acasă, mult mai ieftin. Yahoo Shine vă spune cum să deveniţi turist în propriul oraş.

1. Faceţi o listă cu activităţile preferate

Vă place să mergeţi la meciurile echipei locale de fotbal, să faceţi shopping sau să savuraţi o cafea şi să priviţi oamenii de pe stradă? Folosiţi aceste preferinţe ca ghid pentru petrecerea timpului liber. Când concediul s-a sfârşit, nu renunţaţi la aceste activităţi şi faceţi mai des ceea ce vă place.

2. Cumpăraţi un ghid al localităţii

Cu siguranţă ştiţi oraşul, dar un ghid de călătorie vă va oferi o cu totul altă perspectivă asupra locului şi veţi găsi obiective pe care poate le-aţi ignorat până acum, de care aţi uitat sau de care nici măcar nu ştiaţi.

3. Schimbaţi-vă traseul obişnuit

Motivul pentru care e atât de incitant să călătoriţi este că sunteţi foarte atent la ce se întâmplă în jur. Vă uitaţi la clădiri, la oameni şi observaţi lucrurile neobişnuite. Încercaţi să trăiţi aceste senzaţii şi în oraşul dumneavoastră. De exemplu, puteţi să vă petreceţi după-amiaza în alt cartier, vă puteţi întoarce acasă pe un alt drum sau vă puteţi plimba cu bicicleta într-un alt parc. Fiţi atent la locurile frumoase din jurul dumneavoastră şi exploraţi-le.

4. Lăsaţi-vă papilele gustative să vă ghideze

Poate că există un restaurant sofisticat pe care până acum l-aţi crezut destinat exclusiv turiştilor sau un loc de care toată lumea vorbeşte, dar care este destul de departe de casa dumneavoastră. Gândiţi-vă la toate localurile unde aţi spus că veţi merge într-o zi şi daţi-le o şansă.

5. Cumpăraţi obiecte locale

Căutaţi magazinele care fac oraşul dumneavoastră să fie unic. Poate că veţi găsi lucruri interesante la un târg de vechituri unde nu aţi fost niciodată sau nişte legume delicioase la o piaţă ecologică. Intraţi în magazinele anonime cu haine. Nu trebuie să cumpăraţi nimic, ci doar să exploraţi.

6. Călătoriţi înapoi în timp

Aproape fiecare oraş are locuri istorice, pe care localnicii le ignoră, din lipsă de timp sau de interes.

7. Pregătiţi-vă de aventură

Când sunteţi într-un loc nou, vă treziţi devreme şi abia aşteptaţi să exploraţi locurile. Aplicaţi aceeaşi atitudine şi în oraşul dumneavoastră. Plecaţi de acasă dimineaţa devreme, cu gândul să hoinăriţi prin oraş toată ziua şi să vedeţi cât se poate de mult. Dacă există posibilitatea, alăturaţi-vă unui grup care face un tur pe jos.

8. Vizitaţi muzeele şi bisericile

Aproape întotdeauna când suntem plecaţi facem acest lucru, e o lege nescrisă a turistului, dar nu facem niciodată asta acasă. Luaţi contact cu istoria, arta şi credinţa aflate la doi paşi de dumneavoastră.

9. Nu vă uitaţi la bani

Când sunteţi în vacanţă vă răs­fă­­­ţaţi, de ce nu aţi face acest lucru dacă vă petreceţi concediul acasă? Priviţi partea bună: deja economisiţi banii pe care i-aţi fi dat pe transport şi pe cazare. Îmbrăcaţi-vă frumos şi mergeţi la un restaurant sofisticat, ieşiţi în club să dansaţi şi cumpă-
ra­ţi-vă bilete la spectacole.

10. Faceţi multe fotografii

Unul dintre motivele pentru care avem amintiri atât de frumoase din vacanţă este că imortalizăm momentele importante. Faceţi poze locurilor care vă plac din oraşul dumneavoastră.  

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Inteligența artificială, limitată în alegerile din România. Tot prostia naturală va dicta rezultatele

IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt îngrijorați de modul în care inteligența artificială s-ar putea implica în campaniile electorale din acest an,...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...
Ultima oră
Pe aceeași temă