37.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCopii ridicați din curtea școlii și amendați de Poliție cu 250 lei...

Copii ridicați din curtea școlii și amendați de Poliție cu 250 lei fiecare

Opt copii de 14 – 16 ani care învață în licee de renume din Constanța au fost săltați vineri seara din curtea unui liceu, băgați în duba de Poliție, duși la Secție și amendați cu câte 250 lei fiecare. Polițiștii au considerat că aceștia au încălcat legea atunci când au intrat în curtea școlii fără a respecta normele legate de acces.

„Polițiști din cadrul Secției 2 au legitimat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces. Cei 8 tineri au fost duși la secție, unde au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, conform art. 2, punct 13 din Legea 61/1991 R. Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor. Precizăm faptul că astfel de acțiuni de verificare vor continua și în perioada următoare.”, au anunțat polițiștii.

Modalitatea de acțiune și amenzile aplicate au creat iritarea părinților copiilor sancționați contravențional, unul dintre ei publicând procesul-verbal de sancțiune a copilului pe Facebook, însoțit de un comentariu acid la adresa polițiștilor.

„Las aici o dovadă a neputinței unor polițiști de a discerne o faptă săvârșită cu rea credință de o faptă nevinovată a unor copii. Toți copii luați cu duba sunt numai olimpici și învață la licee de renume începând cu: Ovidius, Traian, Eminescu, Calinescu. Nici un copil nu a avut vreodată probleme cu legea sau să fi primit vreodată o amendă și toți provin din familii bune.”, a scris Bogdan Albota pe Facebook.

Acesta anunță că va ataca în instanță procesul-verbal de contravenție emis pe numele fiului său, considerând că măsura polițiștilor este prea dură și că o sancțiune cu avertisment aplicată celor 8 copii ar fi fost mai potrivită.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă