16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăContract de 220 de milioane de euro încheiat de CNADNR cu Strabag

Contract de 220 de milioane de euro încheiat de CNADNR cu Strabag

Şoseaua va avea o lungime de 32,8 kilometri şi va fi un tronson din viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu-Deva-Nădlac care face parte din Coridorul IV de Transport Paneuropean.

Din valoarea totală a contractului, 133,62 milioane de euro reprezintă contribuţia Comisiei Europene, prin fondurile ISPA, restul sumei fiind asigurată de la bugetul de stat, potrivit Mediafax.

Termenul de finalizare este de doi ani din momentul începerii lucrărilor.

CNANDR a organizat mai multe licitaţii pentru acest contract începând din 2006, însă toate au fost anulate. Cea mai recentă trebuia atribuită în luna octombrie a anului trecut, dar licitaţia a fost contestată, anulată şi apoi reluată în acest an.

Strabag, cu sediul în Austria, este una dintre cele mai mari companii de construcţii din Europa Centrală şi de Est şi este prezentă în România din 1991, prin mai multe firme, printre care Strabag România, ARL Cluj, Carb Braşov şi Drumco Timişoara.

Firma Straco Bucureşti este activă în principal pe piaţa românească a construcţiilor de drumuri şi autostrăzi, dar mai are activităţi în domeniul producţiei de mixturi asfaltice şi beton. Principalii acţionari ai Straco sunt Alexandru Horpos, care deţine 37,5% din acţiuni, Traian Horpos, cu 27,5%, şi Vlad Vameşu, cu 20%.

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Medvedev: “Nu trebuie să existe loc pentru sancțiuni ilegale”

Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat pe platforma X, fosta Twitter, un mesaj prin care a vorbit despre sancțiunile ilegale...

Eficiente și igienice – alege consumabilele de hârtie de unică folosință!

În orice domeniu profesional - sanatate, educație, HoReCa, administrație publică, economic -  igiena este un detaliu important pentru a menține un mediu de lucru...
Ultima oră
Pe aceeași temă