29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCompania germană DTZ recomandă Bucureştiul ca oportunitate în retail

Compania germană DTZ recomandă Bucureştiul ca oportunitate în retail

Ultimul studiu imobiliar privind atractivitatea pieţelor imobiliare din zona Uniunii Europene arată că ţara noastră este şi ea în cărţi, investitorii interesându-se de spaţiile noastre comerciale. De ce acest domeniu? Pentru că pe acest segment chiriile sunt deja stabile, conform ultimelor rezultate din 2011.

Majoritatea pieţelor fierbinţi sunt în sectoarele office şi retail, din Europa Centrală şi de Est, precum Moscova –  office şi retail, Bucureşti şi Praga – retail. Se preconizează că aceste pieţe vor prezenta o creştere substanţială de capital pe termen mediu, generată de comprimarea puternică a yield-urilor şi de creşterea semnificativă a chiriilor, ce compensează riscul mai mare perceput pe aceste pieţe„, susţine Bogdan Sergentu, reprezentant local al DTZ. 

Pe primele cinci locuri pe segmentul de retail, în ceea ce priveşte atractivitatea în faţa investitorilor, se află marile pieţe europene:  Londra,  Paris, Milano, Barcelona şi Munchen.

In linie cu tendinţa înregistrată în întreaga Europă, atractivitatea proprietăţilor imobiliare creşte şi în România, pe fondul unei perspective economice incerte. În ultimul trimestru, retailul a rămas sectorul cel mai atractiv pentru investitori, mai ales din cauza valorilor de capital relativ reduse ale proprietăţilor comerciale, coroborate cu chiriile stabile„, explică Bogdan Sergentu, Head of Valuations and Consulting, DTZ Echinox.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă