15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăComisiile de buget au ADOPTAT textul legii bugetului de stat

Comisiile de buget au ADOPTAT textul legii bugetului de stat

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au adoptat, miercuri noaptea, textul legii bugetului de stat pe anul 2014, transmite Mediafax.

Senatorii şi deputaţii vor continua dezbaterile şi votul pe anexele la proiectul de lege.

Membrii celor două Comisii au adoptat textul proiectul de buget în cea mai mare parte în forma promovată de Guvern. La dezbatere a luat parte şi ministrul Bugetului, Liviu Voinea.

Citeşte şi: Meleşcanu: Reducerea bugetului afectează SIE pe următorii 10 ani

Comisiile reunite de buget au adoptat două amendamente care au fost susţinute şi de reprezentanţii Guvernului, unul propus de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, iar cel de-al doilea de deputatul PSD Vasile Popeangă.

Amendamentul lui Popeangă prevedea faptul că sumele rambursate de la Comisia Europeană în cadrul proiectului de reabilitare a siturilor contaminate istoric cu produse petroliere, aferente plăţilor reprezentând lucrări de decontaminare, se fac venituri la bugetul de stat şi se varsă într-un cont de venituri distinct.

Citeşte şi: Şova: Gradul de finanţare a lucrărilor la autostrăzi este de 71%

În total, membrii celor două comisii de buget au adoptat 54 de articole ale textului legii bugetului de stat, iar la final au fost înregistrate 23 de voturi “pentru”, 2 abţineri şi 5 voturi “împotrivă”.

Dezbaterea anexelor la bugetul de stat cu ordonatorii principali de credite va continua joi dimineaţă.

Citeşte şi: Stroe: 8,3 miliarde de lei, la buget. Poliţiştii primesc bani pentru jumătate de uniformă

Cele mai citite

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...

Din 13 mai, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă