19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăComisia care va analiza atribuirea stimulentelor îşi va începe vineri activitatea

Comisia care va analiza atribuirea stimulentelor îşi va începe vineri activitatea

Comisia care va analiza modul de atribuire a stimulentelor va fi formată la nivelul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) din secretarii de stat şi reprezentanţii sindicatelor şi îşi va începe vineri activitatea, a declarat ministrul Gheorghe Ialomiţianu, citat de NewsIn.

“Eu am dat dispoziţie, am făcut propunerile din partea Ministerului Finanţelor, sunt toţi secretarii de stat şi preşedintele ANAF. Mâine (vineri – nr.) îşi începe activitatea”, a spus Gheorghe Ialomiţianu, referindu-se la demararea activităţii comisiei de analiză a modului de acordare a stimulentelor salariale.

El a explicat că, la nivelul MFP, comisia va fi formată din secretarii de stat şi reprezentanţii celor două sindicate, care vor analiza modul de atribuire a stimulentelor. Astfel, fiecare director va face propuneri pentru acordarea de stimulente pe bază de criterii de performanţă, urmând să primească stimulente acele persoane care au obţinut rezultate deosebite.

“În Ministerul de Finanţe şi în structurile teritoriale sunt 32.000 de persoane. Eu sunt convins că nu toţi au obţinut rezultate deosebite. Sunt convins că directorii sunt responsabili atunci când fac propuneri, pentru că fiecare caz individual trebuie să aibă la bază o analiză, să se specifice de ce a fost propus pentru stimulente. Criterii de performanţă: pentru cei din control sume atrase, pentru cei de la colectare ce sume au încasat suplimentar, pentru cei de la Gardă depistarea de fapte de evaziune”, a explicat Ialomiţianu.

Preşedintele Agenţei Naţionale de Administare Fiscală (ANAF) a declarat joi că angajaţii care au contribuit la creşterea încasărilor bugetare şi la combaterea fenomenului de evaziune fiscală vor primi stimulentele salariale aferente lunii august în cursul săptămânii viitoare, cu condiţia întoarcerii de vineri la muncă.

“Se vor constitui comisii prin care se vor acorda stimulente în funcţie de criterii de performanţă, în funcţie de anumiţi indicatori, bani pentru personalul care a contribuit decisiv la creşterea încasărilor bugetare, la combaterea fenomenului de evaziune fiscală. În cursul săptămânii viitoare vor fi plătite aceste drepturi pentru luna august”, a spus preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Pe de altă parte, Blejnar a precizat că, în cazul în care protestatarii vor rămâne în stradă, aceasta ofertă va fi restrasă.

Câteva sute de angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice au încetat miercuri lucrul, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit stimulentele de două luni, spunând că nu mai pot avea un trai decent, în condiţiile în care salariile le-au fost reduse.

Protestul angajaţilor de la Finanţe a continuat şi joi, după eşecul negocierilor de miercuri cu ministrul Ialomiţianu. Astfel, în noaptea de miercuri spre joi, puţin după miezul nopţii, ministrul Gheorghe Ialomiţianu s-a întors la minister pentru a discuta cu liderii de sindicat, însă negocierile au eşuat.

Miercuri seara, Ialomiţianu se baricadase în biroul său de furia angajaţilor supăraţi că nu şi-au primit stimulentele de pe ultimele două luni şi care îi cereau demisia. După o oră, a reuşit să părăsească sediul ministerului cu ajutorul ofiţerilor SPP.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă