16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCine investeşte în criză

Cine investeşte în criză

Administraţia combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi a investit două milioane euro pentru modernizarea completă a maşinii de rectificat cilindri de lucru şi de sprijin de la Laminorul de Tablă Groasă nr. 2.

Potrivit directorului de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu investiţia de două milioane de euro a contat în dotarea laminorului cu o nouă maşină de rectificat, care permite crearea unor profile precise ale cilindrilor, ceea ce va aduce beneficii imediate calităţii tablei groase fabricate la Galaţi.

Echipamentul are sisteme electrice, mecanice şi de automatizare noi, care permit implementarea unor scheme de laminare mai performante şi obţinerea unei eficienţe ridicate. Noul utilaj respectă reglementările europene privind securitatea şi sănătatea în muncă, beneficiind totodată şi de un sistem integrat şi automatizat care limitează accesul persoanelor în zona de lucru. Un grup de lucrători din cadrul laminorului a beneficiat de pregătire de specialitate în vederea operării noului echipament.

,,Ne concentrăm pe continuarea Programului Transformare ARC 2015+. În conformitate cu acesta, modernizarea Laminorului de Tablă Groasă nr. 2 va avea un impact pozitiv asupra activităţii noastre. Operăm într-un mediu de afaceri foarte competitiv şi de aceea respectarea cerinţelor clienţilor este prioritară. De asemenea, noul echipament îmbunătăţeşte calitatea tablei groase, ceea ce ne ajută să ne creştem prezenţa pe piaţă”, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

Cea mai importantă investiţie realizată pe platforma de la Galaţi în acestă perioadă de criză a fost finalizată la sfârşitul anului 2011, când am finalizat una dintre cele mai mari investiţii din România, modernizarea Furnalului 5, în valoare de 80 de milioane de euro.

Criza a impus retructurarea fuxului tehnologic

De pe platforma combinatului ArcelorMittal, încep să dispară echipamentele construite în anii 60-70, care nu mai corespund nivelului tehnologic actual de pe piaţa oţelului. În luna august a fost demolat Furnalul nr 2, după ce la începutul anului a fost demolat Furnalul nr 1. Din cele 6 furnale, câte au existat la combinatul gălăţean, mai funcţionează doar Furnalul nr 5, iar Furnalul nr 3 e în conservare. Furnalul nr 4 şi Furnalul nr 6 sunt oprite.

După ce conducerea companiei a decis că e mai eficient să importe cocs de la un combinat din Polonia, uzina cocso-chimică UCC nr 1este oprită, iar UCC nr 2 în curs de desfiinţare. Din cele şapte oţelării, mai funcţionează Oţelăria nr 1 şi Turnarea Continuă (TC) nr 1. Oţelăria nr 3 şi TC nr 3 sunt oprite, iar Oţelăria nr 2, Oţelăria Electrică şi Slebingul, au fost desfiinţate. Din şapte laminoare, funcţionează patru: Laminorul de Tablă Groasă (LTG) nr 2, Laminorul de Benzi la Cald, Laminorul de Benzi la Rece şi Zincarea. LTG nr 1 este pornit la nevoie, iar laminorul de ţagle este oprit.

Cele mai citite

Simion sare peste oi și trece la muls direct ciobanul

Ilustrație: Marian Avramescu Parlamentarul mioritic, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a trecut puțin peste tradițiile românești, de dragul strângerii de sponsorizări...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...
Ultima oră
Pe aceeași temă