5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe ţări din Europa fac cele mai multe angajări în primele 3...

Ce ţări din Europa fac cele mai multe angajări în primele 3 luni ale anului

Angajatorii din Europa sunt mai precauţi la începutul anului 2013 decât în ceilalţi ani de până acum. Cele mai optimiste planuri de angajare le au Ţările Nordice, potrivit Realitatea.net.

Norvegia şi Suedia sunt ţările cu cele mai optimiste previziuni de angajare pentru primele 3 luni din 2013, dacă nu luăm în considerare planurile angajatorilor din Estul continentului, din Turcia sau Israel.

O altă ţară din Nordul continentului care se situează în topul celor mai interesanţi angajatori de la începutul anului este Finlanda, potrivit studiiului Manpower realizat în luna decembrie (previziune de angajare +4%).

Dintre angajatorii occidentali, cei din Marea Britanie au exprimat intenţii mai optimiste chiar decât la începutul anului 2012 (+6%). Alte două ţări unde numărul angajărilor îl va depăşi semnificativ pe cel al concedierilor în perioada ianuarie-martie 2013 sunt Germania şi Austria.

Dacă în România şi în majoritatea ţărilor din Europa, angajatorii sunt totuşi precauţi, sunt state în Asia sau America de Sud unde ritmul angajărilor este non-stop: India (+27%), Brazilia (+21%), Mexic (+20%), China (+14%) sau Singapore (+11%).

Cele mai citite

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă