15 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCat costa asigurarea locuintei

Cat costa asigurarea locuintei

Factori. Valoarea politei depinde atat de evaluarea casei, cat si de optiunile fiecarui client.

Pentru asigurarea casei dumneavoastra, veti avea de platit, anual, intre aproximativ 140 de euro si cateva sute de euro. Suma depinde atat de rezultatul evaluarii locuintei, dar si de optiunea pe care o veti face in privinta riscurilor ce vor fi acoperite de polita.

Pe piata exista, in acest moment, o multitudine de oferte, dintre cele mai diverse – de la cea standard pana la cele complexe, care acopera inclusiv riscurile la care sunt supusi chiar si musafirii dumneavoastra.

Ce riscuri sunt acoperite

Riscurile de baza, acoperite de majoritatea politelor, sunt reprezentate de incendiu, trasnet, ex-plozie si caderi de corpuri. Optional, polita poate fi extinsa si pentru acoperirea daunelor survenite in urma unui cutremur, a unor evenimente atmosferice deosebite, a unui boom sonic, a coliziunii cu autovehicule.

De asemenea, puteti sa va asigurati si impotriva urmarilor grevelor, revoltelor, tulburarilor civile, vandalismului. Totodata, polita poate cuprinde si daunele produse de avariile instalatiilor de apa si canal, de alunecarile si prabusirile de teren. Tot aici, spun reprezentantii BCR Asigurari, pot intra daunele produse de animale, avarii accidentale ale centralelor termice, furt, onorarii profesionale sau autoritati publice.
Spre exemplu, optional, daca incheiati o polita extinsa la Omniasig, veti fi asigurat inclusiv privind cheltuielile legate de prevenirea, limitarea efectelor evenimentelor asigurate, deplasarea si interventia echipelor de pompieri, inlaturarea urmarilor evenimentelor asigurate, cheltuielile aferente lucrarilor de reparare si restaurare.

Polita va acopera si prejudiciile cauzate tertilor (de exemplu, vecinilor), ca urmare a producerii unor evenimente la locuinta asigurata sau pentru care sunteti raspunzator civil. De asemenea, asigurarea ii despagubeste si pe locatarii casei asigurate, in caz de vatamare corporala. Pe langa serviciile standard, cei de la Astra ofera asiguratilor acces non-stop la o linie telefonica destinata clientilor pentru a sesiza echipele de interventie cu privire la daune sau avarii chiar in momentul producerii acestora. "Imediat dupa apelul telefonic, o echipa de interventie se deplaseaza la fata locului, pentru a constata si a limita extinderea efectelor pagubei", ne-a spus Laurentiu Vrabie, inspector la Astra Asigurari.

Protectie pe termen mediu

ING le ofera clientilor o polita de asigurare a locuintei cu o valabilitate de cinci ani, cu prelungire automata, suma asigurata fiind stabilita in functie de valoarea la zi a locuintei.  Asigurarea poate fi incheiata in lei sau in euro, cu plata in lei, la cursul zilei. Locuinta asigurata prin aceasta polita trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte, de exemplu anul constructiei (doar dupa 1920) si materialul din care este realizata.

METODA – Cum se face evaluarea

Suma asigurata este stabilita de un evaluator agreat de companie, care va veni la dumneavoastra acasa. Suma reprezinta diferenta dintre valoarea de inlocuire a bunurilor si uzura acestora. Pentru apartamentele din blocurile de locuinte, asigurarea se poate face si la valoarea de piata. Spre exemplu, pentru o locuinta intr-un bloc, cu o valoare de piata de 400.000 de lei, costul asigurarii, in cazul Omniasig, va fi de 680 de lei pe an. Pe de alta parte, de la caz la caz, precum si in functie de compania aleasa, puteti beneficia, in calitate de asigurat, de diverse reduceri, preturi promotionale sau grile flexibile in ceea ce priveste achitarea ratelor politei. De asemenea, este indicat, in momentul in care decideti sa incheiati o astfel de polita, sa analizati atent piata, pentru a putea identifica optiunea cea mai buna.  
sursa: consultanti ai Omniasig

Cele mai citite

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă