16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBanca exportatorilor rămâne pe creştere în următorii ani

Banca exportatorilor rămâne pe creştere în următorii ani

După ce a crescut într-un ritm impresionant în anii de criză, EximBank îşi propune dublarea numărului de clienţi în 2012 şi menţinerea unui ritm alert de creştere şi în următorii patru ani.

Nivelul creditelor neperformante al EximBank se situează la 11%, faţă de 25%, media sistemului bancar, iar strategia de afaceri pe care banca o are pentru următorii patru ani permite majorarea substanţială a volumului de activitate, cu menţinerea ratei de default sub media sistemului bancar. “Cred că EximBank este pregătită să intre într-o fază de dezvoltare susţinută pentru că acum avem atât instrumentele, cât şi expertiza pentru a face mai mult business, pe toate palierele pe care acţionăm.

Pentru atingerea obiectivului strategic de dublare a numărului de clienţi pe segmentul de bancă comercială, strategia noastră de mana­gement are la bază doi piloni esenţiali: continuarea procesului de eficientizare a fluxurilor operaţionale şi implementarea unui concept de vânzări consacrat pe piaţa corporate – vânzări integrate (cross selling). Ne aşteptăm ca, în urma acestor decizii, numărul mediu de produse accesat de fiecare client să fie de minimum trei”, spune Ionuţ Costea, preşedintele băncii. El a adăugat că, în această perioadă de criză, EximBank a demonstrat că este capabilă să identifice firme puternice, sănătoase şi să le susţină proiectele de dezvoltare astfel încât banca să-şi îndeplinească pe deplin misiunea de susţinere a mediului de afaceri românesc. În 2011, volumul creditelor acordate de EximBank societăţilor comerciale a fost cu 170% peste nivelul din anul precedent.

Avânt impresionant

EximBank a înregistrat o creştere a expunerii faţă de clienţii nebancari cu circa 700 mil. euro în condiţiile dificile ale crizei şi a obţinut un profit de peste 455 mil. lei. Strategia băncii pentru următorii patru ani vizează dezvoltarea reţelei teritoriale prin deschiderea a nouă agenţii şi dublarea numărului de clienţi, astfel încât instituţia financiară să menţină tendinţa de creştere accentuată pe care a urmat-o în ultimii trei ani. EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare-, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. 

Cele mai citite

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...

Nicușor, dormi liniștit! De Firea se ocupă Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care visează la un nou mandat de edil-șef, poate să mai ia o pauză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă